lineup Creative Commons License 2005.02.28 0 0 6875
A BBC/Eurosport kozvetitesekrol szolnek en is egy kicsit. Nem tudom ki miota nezi a snooker kozvetiteseket, de emlekeztetoul a Eurosporton meg 3 evvel ezelott egyetlen versenyt kozvetitettek a Scottisht Masterst, azt is ket hettel a verseny utan felvetelrol ugy napi masfel oras osszefoglalokban. Akkoriban eleg suru EGYOLDALU levelezest folytattam veluk, hogy talan a snooker kozvetiteseknek is lenne annyi nezoje mint peldaul a Burcina Faso-Zimbawe U17 ELO focimeccsnek, de soha nem valaszoltak. Akkor irtam egy korlevelet Europa osszes snooker-billiard szovetsegenek, hogy ha ok is ugy erzik, hogy orszagukban lenne tobb igeny a snooker kozvetitesekre valaszoljanak es en tovabb kuldom a Eurosportnak. Szinte minden szovetsegtol pozitiv valaszt kaptam vissza( legtobb valasz magatol a szovetseg elnoketol jott) tovabb kuldtem a Eurosportnak, de arra sem valaszoltak. Ekkor szereztem be Angliabol egy muholdvevo belterit es 4 evig, 2003 nyaraig tudtam nezni a BBC-en a snooker kozvetiteseket.
Az ketsegtelen, hogy a BBC kozvetitesek messze profibbak a Eurosportenal, de ott erre egy kulon csapat van a legjobb szakkomentatorokkal, kulon studioval, mig a Eurosport csak a kepet kapja amit a ket Mike kommental. A meccseket a BBC-n is megszakitotattak mikor lejart a musorido es az elodonto/dontoig nem is adtak le szinte soha egeszeben egy meccset. Az mas, hogy ezek a kozvetitesek tenyleg nagyon sok plusz infova/riportokkal/interjukkal voltak tuzdelve es nem reklammokkal no meg a donto utan mindig volt interju mivel ezeket a BBC keszitette. Gyanitom, hogy a Mastersen is nem a Eurosport nem adta az interjut, hanem a BBC-tol ezt mar nem kaptak meg. A Eurosport most sem kozvetit, hanem csak musoridot biztosit a snookernek a kep az a BBC kozvetitese. Es szerencsere az utobbi idoben egyre tobb musoridot szan ra, igy a tavaly ota minden versenyt lathatunk es ez meg legalabb 3 evig biztos igy lesz mert szerzodes van ra. Peldaul a Malta Cup-t es a China Opent a BBC nem is kozvettette(i) csak a Eurosport.
Az biztos, hogy ha valaki egyszer latott BBC-s kozvetitest szeretne, hogy a Eurosporton is olyan legyen, de sajnos mi bekell erjuk azzal, hogy egyeltalan van snooker a Eurosporton olyan amilyen, de VAN.
Marcsak azert is mivel 2003 nyaratol a BBC teljesen szabadon foghato csatorna lett(nem kell hozza semilyen elofiztes vagy dekodolo kartya), de csereben atkoltozott egy olyan muholdra ami itt nalunk nem foghato csak Angliaban es van annyi szorasa, hogy Nyugat-Europaban, szoval nekunk csak a Eurosport maradt.
Es en inkabb ORULOK, hogy kozvetit snookert.

Előzmény: Ciani (6869)