nyman Creative Commons License 2005.02.28 0 0 110

Alfredoo.

Mar soxor leirtam a "magyar ne lopjal" kapcsolatban.

1. Minden valoszinuseggel az kesztette oket a tablagyartasra, hogy megugrotak a magyar elkovetok. De ugye a vasarlok is, ugyhogy a "magyarul beszelunk" tablak is kikerultek. Manapsag a jordaniai, marokkoi, tuneziai, egyiptomi bazarokban is talalkozni magyar feliratokkal.

2. A "magyar ne lopj" tablat az elmult jo nehany evben mar nem lattam sehol Ausztriaban.

3. Az, hogy kint vot a tabla, azert itt nem az osztrakokat kell baszogatni, meg ugatni, hogy rasszistak, hanem sajat tolvaj honfitarsainkat kell pofanbaszni. Ha az elobbi mellet dontenek, akkor valszeg meg jobban utalnanak, ha viszont az utobbi onkritikus hozzaallas mellet tesszuk le a voksot, akkor nagyobb eredmenyt lehetne elerni.

Mar irtam, hogy jo parszor alitottak felre, emeltek ki a sorbol, vizsgaltak at a hataron pl. a magyar utlevelem miatt, ugy hogy a kornyezetemben levo mas nemzetisegueket beken hagytak. (Sot amikor rendszeresen kompoztam Dania es Svedorszag kozott, rajottem, ha van par uveg sor lathatoan nalam, akkor nem allitanak meg ;o)  ) Ekkor nem az volt az elso gondolatom, hogy a hataror biztos rasszista, hanem valszeg sok negativ tapasztalata volt magyarokkal kapcsolatban. Megjegyzem mindig eggyutmukodo voltam es nehany perc utan tovabb is engedtek.

Ha hiszed ha nem, volt olyan a del-afrikai interjum meg telefonbeszelgetesem ahol sajnaltak, hogy himnemu vagyok es feherboru azzal a munkatapasztalattal, amim van. A napokban elhuzok Kanadaba (bevandolro vizummal). Innen is kaptam olyan visszajelzest, hogy sajnaljak, hogy a diplomaim nem Kanadaban szereztem. (Mo-n es Svedorszagban).  Most kezdjek neki es szidjam oket, hogy rasszista kirekeszto banda? Ettol nekem mitol lesz jobb? Semmitol, csak rosszabb lehet.

Szal ugyanezert erzem, hogy sok esetben az allibsi jogvedok, azzal, hogy teljesen ertelmetlenul, ok nelkul rasszistaznak es emellet olyan csoportokat vedenek (zamolyi lincselok, bagi bunelkovetok, kecskemeti korozottek, onkentes lakasfoglalo gennyek stb. stb.) tobb kart tesznek ennek a csoportnak.

Az ilyen uszito esztetagecit, mint az a majom tegnap a Fridi musoraban, jol el kell hajtani a picsaba. ha nem ert a szep szobol, akkor muszaj lesz eroszakkal. Sajnalom, hogy ilyenek oktatnak magyar egyetemen.

Előzmény: alfredoo (109)