Benned mikor alakult ki ez a lovaskocsifóbia?
Pusztán természettudományos érdeklődésből kérdezem, a következményei miatt. Érdekesnek tartom, hogy egy ilyen részletben való elmerülés valakit leblokkol, és a kérdés valódi tartalmára nem is tud koncentrálni.
Máshogy feltéve a kérdést:
Lovat hajt, tehenet terel, az belefér a fajta jellegzetességeibe.
Na ez hol van szabályozva? Mi fér bele, és mi nem? Az extrém végletek természetesen egyértelműek, pl. ha finoman rángatja a haszonállatot valaki, hogy induljon, az valószínűleg belefér, de ha minden este irgalmatlanul elveri nevelési céllal, az valószínűleg nem. De ha rendszerint végigsúlyt a hátán teljes erejéből egy husánggal, egy adott pillanatnyi "engedelmetlenség" miatt, az már határmezsgye. Ha a határ nincsen szabályozva, akkor üdvözlendő ugyan a törvény, de tökéletlen.
De gondolom te ismersz egy ilyen szabályozást, mert kemény magabiztossággal álltál ki ide, ezért kérdezlek, szeretnék okosabb lenni én is. Sajnos pont az teszi meddővé az ilyen vitákat, hogy a felhomályosítás helyett inkább levárosisúttyózol valakit (aminek az igazságtartalmáról persze fogalmad sem lehet).
Az itt elhangzottak alapján nem lehet eldönteni, hogy egy idegen kertbe tévedt, ott kárt okozó macska helyben történő fizikai büntetése (függve a büntetés módjától persze) e törvény szerint kínzás-e, vagy sem.
Attól tud egy törvény rendeltetésszerűen, és a köz javára működni, minél kevesebb vitás esetet hagy. Az első olvasat felett érzett szomorúságom okán gondoltam rákérdezek még egyszer, mielőtt lemondok róla, hogy végre hoztak egy jó törvényt, s erre megkapom, hogy lovaskocsit csak tévében láttam. :-D Nagyon hasznos információ, kösz. :-D