Sarkany Creative Commons License 2005.02.27 0 0 2054

Te még nem vagy önkormányzati képviselő

Tíz évvel ezelőtt szilárdan elhatároztam, hogy az államigazgatásnak még a környékére se megyek a jövőben! :)) 

de tárgyalásokon részt szoktál venni (gondolom, bár nem ismerem a Papírgyár működési rendjét.

Alapvető különbség a munkahelyem és a koncesszorok között, hogy a MONDI Rt. piaci szereplő, nem közüzemi szolgáltató. 

Energiavásárlások tekintetében a piac nyitott. A villamosenergia piac 2003. január 1-el, a földgázpiac 2004. január 1-el vált nyitottá. Enegia vételi ajánlatok kérésében, azok kiértékelésében, a javaslattételben és a tárgyaláson közreműködök, de a döntés nem az én hatásköröm.

Természetesen nyitott az energiapiac a koncesszoroknak is.

Legjobb tudomásom szerint az ALFA-NOVA Kft. szabadpiacról szerzi be a földgázt és folytatott tárgyalásokat a villamos energia szabadpiaci beszerzéséről is. Ez utóbbi eredményéről nincs trudomásom.

De azért a viz és csatorna esetén talán nem kellene elhamarkodott véleményt formálnod

Mivel árkalkulációt nem láttam, csupán a kétségeimnek adtam hangot!

A történések tükrében (rendelkezésre állási díj bevezetése + víz és csatornadíj áremelés), úgy gondolom ez megérthető.

Egyébként az út nyitva van, az egyesület nevében a Versenyhivatalhoz kell fordulni, bejelentéssel, és akkor a hivatal majd eldönti, hogy igazatok van -e.

Ha a szerződések nyilvánosak lesznek és másként nem megy, ezt meg fogjuk lépni!

A szerződések nyilvánosságra hozatalát mindenképpen meg fogjuk várni.

Elképzelhetőnek tartom, sokkal nyomósabb érveink lesznek a szerződések ismeretében!

Egyébként pedig a Remondis-szal a szerződés 35 évre szól a hulladéknál.

Ha jók az információim, bár a szerződéseket nem láttam, az ALFA-NOVA Kft. és a VCSM Koncessziós Rt. szerződése is 25 évre szól!

Előzmény: eR-dei (2052)