Csapatbakerülésem története:1991 szeptemberében volt az első MO-i amifoci meccs, a Redskins-Bluejays meccs. Mivel ezt két rivális rögbi csapat(Liget SE-BEAC) játszotta, képzelhetitek, milyen játék volt...Végre úgy szébaszhatták egymást, hogy nem kellett mind a két csapatot a baleseti intézetbe szállítani...Amit egyébként rögbi meccs után megtettek:)
Szóval én tudtam, hogy az amerikai nagyköviről fog játszani pár tengerészgyalogos a csapatban. Na, itt az alkalom, hogy találozzak igazi TGYkkel!-gondoltam és kimentem megnézni a meccset. Akkoriban meg igen nagy amerikamánia volt mindenhol, az osztályunkban is volt srác, aki yankees sapiban volt non-stop. Apámék előző évben voltak kint rokonainknál a Statesban, szóval én is be voltam oltva. Meg egyébként is zöldsapkás vagy TGY szerettem volna lenni, szóval kitámadtam. Volt egynagy USMC zászlóm, kivittem és lobogtattam rendesen. Akkor már pár hónapja nem jártam kick-boxolni, így hát kapóra jött a foci. Mindig is tettszett, de addig nem volt hol-kivel játszani. A Németh Ákos-Bundásképú-előttem ült, ő világosított fel, hogy ki szervezte a csapatot. Megkerestem a Tom Kelly-t, akit addigra persze kirúgtak az irodaházból, ahol iroda volt bérelve neki. Addig. Mert nem fizették....
Szóval vmi titkárnőféle megsúgta, hogy a High Life disco-ban megtalálom. Oda lementünk az egyik nagyon jó barimmal és megkerestem az öreget. Mondtam neki, hogy szeretnék focizni....Beszélgettünk és kiderült, hogy én military-mániás vagyok. Ő erre azt mondta:"I've never been to the military, but football is like going to war every week..."És ez beleégett az agyamba.
Szóval mondta, hogy a Hajógyári-szigeten lesz az edzés vmikor, már nem emlékszem.....Erzsébeten laktunk akkor, nem is nagyon voltam még addig életemben a Hajógyárin...BBallagok ott a kis katonai gatyámban, egy amerikai repeszmellény kölsővel ésaz ejtőernyő hordtáskámmal ,amikor megáll mellettem egy kispolák, amiből a Göge lógott ki:"Amerikai focizni jössz?-kérdezte. Ja-MONDTAM ÉN. eRRE VAGYUNK:......és akkor bemeneteltem az amifociba....
A becenevemet meg akkor kaptam, amikor igazi saras rohat időben Bulls in the ring-et gyakoroltunk és mind két ben levő embernek kellett egy becenév. Engem már addig is basztattak, hogy ki vagyok én,Rambo, hogy mindig katonai gyakorlóban járok? Így hát rajtam ragadt a név..
A többi történelem....
Vmi ilyesmi ruhában mehettem le edzésre. Meg egyébként is így jártam.....