Mese az amerikai foci keletkezéséről.
Egyszer volt, hol nem volt talán 90-91 környékén, kb. 16éves srácok voltunk, minden hétvégén a Ráday -ban múlattuk az időt (most is van de mára egy lepusztult rock kocsma csóró rockereknek, anno egyetemi klub volt, péntek-szombat rock & roll szólt).
Népes kis baráti körben, egy páran osztálytársként és pár Csömöri barátunkkal.
De a mulató mindíg egy nálunk pár évvel idősebb társoságtól volt hangos... szintén rockabillyk csőrős frizkóval, de más brigád. Amikor csak mód volt rá, bunyóztunk akival csak lehetett, de Ők megfekudték a hasunkat, a sok botrányunk miatt már ki akartak tiltani a klubból és akkor ez a csapat is megtalált minket... Szórádi-Dagadt-Norbi-Pacuk Laci- Zsolti-Killer Peti... stb.(elnézést a hiányos felsorolásért).
Szóval összeszólalkoztunk. Ök sem a békés megbeszélések hívei voltak de már nekik is sok botrányuk volt, ezért azt mondták:
"Gyertek le Kelemföldi focipályára vasárnap ott majd elintézzük egy amerikai foci meccsen..."
Hát jó, lementünk 1-2 barát meg a csömöri haverok és ott vártak, egyenpólóban voltak (valami mez szerűség amit már ők vartak) és jól összerázott kis brigádjuk várt minket a Pacuk Lacinak 2db műanyak labdája (nem véletlenül emeltem ki az előbb a nevét, mert nekem Ő a magyarországi ami foci megalapítója, szerintem). Hevenyészett szabályismertetés után egymásnak estünk mint bohóc a biciklinek, és ezzel az egy műanyag lasztival (ami eleinte kissé felesleges kelléke volt az összecsapásnak) össze-vissza vertük egymást, de mindenki élvezte.
A végén az egyik labdát kölcsön adták nekünk, így elkezdtünk edzeni, először Csömörön, majd mivel a Csömöri srácok nem vették túl komolyan, a Margit-szigeten. Ez a csapat lett a Thunderbolts (tündérbolt ahogy az ellen csúfolta) amiből késöbb LIONS lett. A másik brigád a Star Force lett. Ők is jórészt kocsmai verekedéseknél ismerték meg a többi alapítótagot (Rambo, Kelemen család, Göge, G.I. stb.)-de erről ők tudnának mesélni.
Szóval egy darabig ez a két csapat párhuzamosan működött, mikor évekkel késöbb a Star Force nevezett az osztrák bajnokságon akkor egyesült a két csapat...
A teljesség kedvéért el kell mondjam sok meccset vívtunk ellenük de a csatákba bár mindíg bizakodva mendtünk, súlyos megsemmisítő vereséget kapott a Lions.
Rövid töri az ősidőkről.
Üdv: egy öreg oroszlán:))