OFF
"(Amúgy kész röhej, hogy még pár hónapja is függetlenként adtad el magad, de ez mindegy is.)"
Már megint a személyeskedés. MDF - közelinek vallottam magam többször is, többféle topikban és nincs ez másképpen most sem, mégha időközben MDF-ből többféle is lett.
ON
Nem tudom, hogy a "társadalom" kivel szolidáris. Szerintem Te sem tudod, legfeljebb csak képzeled. Egyáltalán lehet valamiféle közös akaratú, társadalomnak nevezett entitásról beszélni?
Amióta léteznek újságok, rádió és televízió (ma már az Internet is ide tartozik) azóta pártok mindent megtesznek azért, hogy a közbeszéd nekik kedvezően alakuljon (tematizálják azt). Ennek sokféle eszköze lehet. Régen ismert elterelő művelet az új ügyek előhúzása, mondvacsinált indokokkal történő feltupírozása, akkor ha valami nekik kedvezőtlen ügy hangsúlyosan szerepel a közéletben. Mi a véleményed a Josip Tot és Kaya Ibrahim történettel majd párhuzamosan felszínre hozott megfigyelési ügyről például?
SZVSZ abban is tévedsz, hogy a FIDESZ-t nem érintheti érzékenyen Szita és esetleg mások ügynökmúltja. Az elvakult Fidesz szavazó biztosan a komenisták ármányának gondolja majd, na de a választást nem ő dönti el, hanem a meggyőzésre még nyitottan álló bizonytalanok. Az ő gondolkodásukban egy ilyen ügy minden bizonnyal nyomokat hat.
Az általam leírt szcenárió tehát nem " elvakult gyűlölet és rosszindulat", hanem az események hátterének egyfajta, logikusnak tetsző magyarázata.