rage5 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 4318
Kedves Mindenki! Remélem nem gáz, de megpróbálok írni egy kezdetleges Samsung tesztet (nem sok tapasztalatom volt eddig a kamerák és a videózés terén). Samsung VPD 103i Nos, elősször is kezdjük a pozitívumokkal: - kültéren (szerintem) teljesen jó felvételek - könnyű kezelhetőség - manuális állítások lehetősége (manuális fokusz, zársebesség...) - dv in/out - 16X zoom, kézremegés stabilizátor (működik is :-)) - teljes sötétben még nem használtam, de van beépített lámpája - gyári csomagolásban tartalék aksi, táska, dv kazi - valahol olvastam, hogy a fentre épített mikrofon nagyon rossz, ezt cáfolnám, szerintem semmi gond vele Negatívumok - sokak szerint szobában nagy képzaj: ez kevés fénynél valóban jelenzkezik, szobai megvilágításnál ez számomra nem zavaró, rosszabbra számítottam. Sajna hasonló kategóriájú kamerák hasonló körülmények közötti felvételével még nem volt tapasztalatom, így nem nagyon van összehasonlítási alapom. - néha (inkább kevés féynél és zoomnal) az autofokusz alkalmanként lassan reagál Hosszú távú tapasztalatom még nincs vele, 2 hetes a kamera. Egyszerű családi videózásra vásároltuk, egyelőre úgy érzem nem bántam meg. Akció közben sok felvétel még nem készült, inkább csak próbálgatások történtek. Ígérem, amint lesznek konkrétabb tapasztalataim leírom. Jót is, rosszat is.