HT Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4312
rage5

Meg én is bocs, hogy lemaradt a szmájli.
Nameg akinek nem inge, ugye... De télleg, ha olvasgatsz, akkor Te is tudhatod, hogy ebben a kategóriában (100-150 eFt) a Samsung valamiért nem rúg labdába. Nem csak itt...

Alapvetően 4 típus van, amiben (elvileg) megbízhatsz: Sony, tán a legjobb, mindenesetre a legdrágább. Meg három második helyezett: JVC, Panasonic és Canon. A többivel nem érdemes foglalkozni.

Én konkrétan Canon MV-750i-t vettem, de stevie JVC GR-93-at, ami szerencsétlenségére éppen gyári hibás. Sokan használnak valamilyen Panasonicot. Ezek közül már Neked kell eldöntened, melyik az, amelyik az elképzeléseidnek (mire is fogod használni?) meg persze a buxádnak leginkább megfelel.

Lehet, hogy stevie felvetése a HI8 + asztali DVD író párosítással sokkal inkább megfelelő, mert ugye egy VHS-t is kiiktat a sorból - így többet nyersz.
Ám ha vágni is akarod az anyagot, akkor nem igazán jó megoldás. Vágáshoz viszont háttér (pc, szoftverek és némi affinitás) meg persze ráfordítandó idő is kell.

Én rendelkezem háttérrel a vágáshoz, viszont nem rendelkeztem elég anyagiakkal a HC40-hez :-(((
A fiam és a nagyobbik lányom már (éppen) nagykorúak - ők viszont rendelkeznek idővel, kedvvel, néhol affinitással.

Végül én is a GR-D93 és MV-750i között inogtam, nálam a Canon javára dőlt el a dolog. Eddig nem bántam meg, de én bevallottan kocavadász vagyok filmezés terén.
Viszont az is igaz, hogy nem az évi ötször veszem elő kategóriában gondolkodom, mint ahogy ez kezd is igazolást nyerni. Gyűjtjük az emlékeket :-)))

Azért is viseltettem iróniával korábban, mert szinte minden nap leíródik itten, hogy "kérem szépen, Samsungot ne..."
Az csak maradjon a mikrónál, na jó, egye fene, tévét is gyárthat (nekem is az van:-) de általában lehúzzák a kritikák a miniDV kameráit.

***HT***

Ja, egy-két napja egész olcsón lehet 750i-t venni, talán olyan bruttó 100 eFt, keresd meg, szó volt róla itt a fórumon. Igaz, hazabeszélek, de január elején még a belépő kategória majd' legnagyobb darabjának számított (Canonéknál). Azóta meg kijött a 800-as sorozat...
Előzmény: rage5 (4300)