Zitka Creative Commons License 2005.02.24 0 0 742

Jaj, dehogy vagy műveletlen! :-) Két éve még én se tudtam, mi fán terem...

Palacsintaszerű tésztából készült "felfújt", amit sültekhez, vagy szaftos-szószos húsok, mártásokhoz (pl. gravy) kínálnak köretként. Jól lehet vele tunkolni. :-)) Egy kedves konyhalistás levtársunktól van a receptem.

 

Yorkshire puding Edittol

3 tojasbol, lisztbol es tejbol suru palacsintatesztat kevertem, ugy kb 20
palacsintara valot. Megsoztam.
Kozben elomelegitettem a sutot. Egy muffinsutobe felujjnyi olajat tettem
mindegyik talkaba (barmilyen tuzallo, kb 1 decis talka megteszi). Betettem a
sutobe. Amikor az olaj atforrosodott, a talkakat 3/4 reszig feltoltottem a
palacsintatesztaval, es betettem a forro sutobe. 12 perc mulva pirosra,
ropogosra sult, belul ureges, foszlos bucikat vettem ki.
24 darab lett osszesen.
Vigyazat, a suto ala kell egy nagyobb tepsi, mert sules kozben a felesleges
olaj kifolyik a talkakbol.

Előzmény: markusjud (741)