Zitka
2005.02.24
|
|
0 0
742
|
Jaj, dehogy vagy műveletlen! :-) Két éve még én se tudtam, mi fán terem...
Palacsintaszerű tésztából készült "felfújt", amit sültekhez, vagy szaftos-szószos húsok, mártásokhoz (pl. gravy) kínálnak köretként. Jól lehet vele tunkolni. :-)) Egy kedves konyhalistás levtársunktól van a receptem.
Yorkshire puding Edittol
3 tojasbol, lisztbol es tejbol suru palacsintatesztat kevertem, ugy kb 20 palacsintara valot. Megsoztam. Kozben elomelegitettem a sutot. Egy muffinsutobe felujjnyi olajat tettem mindegyik talkaba (barmilyen tuzallo, kb 1 decis talka megteszi). Betettem a sutobe. Amikor az olaj atforrosodott, a talkakat 3/4 reszig feltoltottem a palacsintatesztaval, es betettem a forro sutobe. 12 perc mulva pirosra, ropogosra sult, belul ureges, foszlos bucikat vettem ki. 24 darab lett osszesen. Vigyazat, a suto ala kell egy nagyobb tepsi, mert sules kozben a felesleges olaj kifolyik a talkakbol. |
Előzmény: markusjud (741)
|
|