Hihetetlen, hogy semmi se változik.
Sajnos tény, hogy a Fidesz nyomulással egyidőben kezdődött ez az értelmetlen ellenségkép-keresés.
A legjobb barátom - akit mindig tárgyilagos, józan, előítéletektől mentes embernek tudtam - ma szinte ugyanilyen megdöbbentően viselkedik, mint itt olyan sokan (vannak jobbról és balról is ilyenek).
Nem az a bajom vele, hogy a nagyjából hasonló meggyőződésünk eltávolodott, és ő radikálisan jobboldali lett (ami azért is tudathasadásos állapot, mert ő például az egyházak ügyében harcosan antiklerikális volt mindig), hanem az, hogy nem tudunk már beszélgetni. Hogy bármiről is esik szó, valahogy nemsokár a bolsizini, komcsizni, hazaárulózni stb. kezd, és képtelen vagyok rávenni arra is, hogy legalább átgondolja, amit én mondok, és vizsgálja meg más szempontból is, mert csak azt látja, amit ő gondol jónak, csak azt hiszi, amit az ő oldalán állók mondanak, de azt mindig igaz szerinte... ez a szomorú. Mindezt annak ellenére, hogy én ugyanakkor megpróbálom az ő érveit megismerni és ha elfogadható, igazat is adok neki.
AZt reméltem, hogy idővel ez az elvakult ellenségeskedés csökkeni fog, de ezek szerint ugyanígy megvan, vele és másokkal is.
Nagyon ritkán írok politikai fórumba épp emiatt, mindenesetre most valamiért kipróbáltam, de elég reménytelen, süketek párbeszéde, beskatulyázás, személyeskedés.
Pár évre megint elég volt ennyi. :)))
További jó acsarkodást. Biztos használni fog nektek is, és az országnak is. :)))