szjani Creative Commons License 2005.02.23 0 0 77

Ezt a mondatot: "Ma bukott meg a Gyurcsány-kormány !" biztos hogy felkiáltó jel követi?

Sajnálom azt a sok tudatlan "parasztot", akiket a FIDESZ aktívistái a háttérből irányítva és anyagilag is dotálva arra buzdítottak, hogy ama nagy szegénységük ellenére 20 km/h sebességgel drága üzemanyaggal jöjjenek fel ebben a szaros időben piknikezni Budapestre.

Szívesen lemennék én is vidékre bulizni, de se időm se pénzem nincs erre, mert a parasztnak hogy legyen itt pesten élnie,  és mit költenie nekünk dolgoznunk kell a kereskedelemben, iparban és sorolhatnám még azokat a helyeket ahol és akik biztosítják az ország müködését ki-ki saját maga területén.

Megértem, télen nincs annyi turista, meghát a földeken ilyenkor nincs meló, de ehhez nem kellett volna traktorral jönniük. Tudjuk mi pöstiek, hogy nem ez az egy traktorjuk van az egyéb vagyunuk mellett.

Talán el kellene dőnteni, de még otthon, hogy most mit is akarnak a bablevesen és a birkapaprikáson kívül.

Ne a Viktorra hallgassanak, hanem az eszükre, az utcán nem lehet a dolgokat megoldani.

Kérdezem én, ha most oda állítana 1500 ember egy kis gazda háza elé, vagy ha egy kis falú müködését megbénítaná, jó lenne az a gazdának ,vagy a falújának.

Meg lehet érteni mindenkinek a próblémáját, legyen az jobb vagy baloldali nézetű gazdálkodó is, de a megoldás nem az utcán hever.

javasolnám válasszanak olyan képviselőket maguknak akik tárgyalóképesek, felkészültek és intulatoktól mentessek. És akkor talán indulatoktól mentesen a fővárosi dolgozó ember életét nem keseritík meg és nem váltanak ki ellenszimpátiát a másik magyarban.

Ha pedig mindenáron "hajrá magyarok" szlogent kívánják az utcán harsogni, akkor inkább ajánlanék egy sportmecset, mert azt ott szokás ezt alkalmazni.

A CÍM sajnos az olvasó számára nem a szabadságot, a nyugod életet, hanem a zűrzavart, a kiszámíthatatlanságot, a bizonytalanságot hozná valamennyiünkre, még a gazdákra is.

Hát kérem vegyük már végre észre, hogy miért is nem halad a szekér, amit saját magunk fékezünk be!

Utóirat: Nem vagyok sem prókátor, sem hívő, sem jövendőmondó, de már nagyon elegem van ezekből a szélsőséges megfogalmazásokból, és akciókból, olyan jó volna most már békességben szeretetben élni.