Helló!
Véletlenül kerültem erre a topikra, de nem állom meg szó nélkül. Igaz, nem sok közöm van a témához (ugyan vannak macskáim, de jól bezártam őket a lakásba, lehet hogy nem túl emberséges, de senkit nem zavarnak és nem is mérgeződnek meg).
Az jut eszembe erről a topikról, hogy amikor az egyik nagyvárosi kerületben (nem szeretném megnevezni) kutyavécéket helyeztek el, mindenki fel volt háborodva, hogy micsoda hülyeség, merthát összegyűjtik egy helyre a sok kityamicsodát, és azott bűzölög reggelig, amíg nem jön a köztisztasági. Valahogy az senkinek nem jutott eszébe, hogy ha már beletesszük a kakit, általában nem puszta kézzel, hanem valami zacskóba csomagolva, akkor már igazán be lehetne kötni a zacskó száját.
Lehet, hogy ez így egy kicsit off topic-nak tűnik, de szerintem mi vagyunk a felelősek azért, hogy mi történik körülöttünk, és nem azok az állatok. Nem hiszem, hogy a macskák legyilkolászásával megoldódik a probléma. Ezt az embereknek kell megoldani, egymás között, egymással, vagy együtt. Ez csak rajtunk múlik.