KanOne Creative Commons License 2005.02.23 0 0 238
"Sajnálatos módon piacra soha életemben nem jártam és nem is fogok járni."

Természetesen nem a piacról beszéltem, mi is üzletben vásárolunk élelmiszert, legtöbbször Intersparban, Plusban, Corában.

"A bio termékekről meg meg van a véleményem. Kukacos alma dupla áron, mert bio."

Az aszalt szilváról volt szó, de egyébként aki a biogyümölcsöket veszi, annak sem kell kukacossal beérnie.
A biogyümölcs bio voltáról megvan a véleményem, de ez más tészta.

"Nem vitás nyugateurópai izlésem van és szeretem ha kifli ropog és nem rágógumi szerü a kenyér héjja és ha a kenyeret még a harmadik napon is meg leht enni."

Nekem káeurópai ízlésem van, és én is szeretem a ropogós kiflit, a sarki Plusban ilyet árulnak. A kenyérből a 'magosokat' szoktam venni, Graham kenyeret vagy barna kenyeret. Nem rágógumi szerű a héjuk, de igaz, hogy csak annyit veszek belőlük, ami 2-3 nap alatt elfogy.
Gyakran a Fornettiből vásárolok reggelit.
Ismered a Fornettit ?

"A híres magyar pick szalámit már az enyja se ismerné meg, tudod én régen voltam gyerek és a szalámigyárral egy városban laktunk, így volt alkalmam megismerni az akkori magyar szalámi ízét."

Nekem a jelenkor Pick szalámija fincsi.
Ne felejstd el, hogy az ízlések különbözőek.

"A sonka legtöbbször só és víz túlsúlyal van csinálva. Na de biztos nekem van rossz izlésem."

Nem biztos, hogy rossz az izlésed.
Más.
A sós és vizes sonka is kapható, de nem olyat kell vásárolni.

"Azért ajánlom ha egyszer nyugat fele kerülsz csak az első osztrák faluig, vegyél már egy zsemlét vagy egyéb péksüteményt a falusi péknél. Utána folytathatjuk az eszmecserét az izlésemről.:-)"

Ezen 20 éve túl vagyok. :)
Ha jól számolom, 3-szor voltam Ausztriában, amikor kajáltunk is (1-1 alkalommal Németország és Horvátország felé csak átmentünk Ausztrián).
A péksütemény minősége különösebben nem vágott földhöz, nagyjából ezt kapom idehaza is.
(megjegyzem, az öcsém pék a miskolci Tesco-ban ... de mivel nem egy háztartásban élünk, ez nem jelent semmit)

Te hol is élsz jelenleg ?
Ha jól sejtem Pesten, és gondolom sem a bécsiek, sem te nem falura jártok péksüteményt venni, ugye ?
:)

Üdv
Gábor
Előzmény: Boszorka (237)