chgergo Creative Commons License 2005.02.21 0 0 4225

"Ne más mondja meg Neked, hogy milyen kamerát akarsz venni!"

Ez így elméletben jól hangzik, csak nem tudom azt a 15-20 kamerát minden elvárásom szerint tesztelni, ami az adott árfekvésben szóba jöhet. Aztán, ha az ember kicsit jobban a technikai paraméterek mögé lát, akkor kénytelen kicsit az árfekvést is újra átgondolni. Ekkor meg megint van 8-10 új szereplő, és borul minden, ami korábban körvonalazódott.

Sajna én is így vagyok. Kezdem látni, hogy videókamerát csak a SONY gyárt. Viszont az árai... Annyiért sokkal jobbat kapok más gyártóktól. Igazából innen kezdődnek a problémák. A kezelhetőség, kiegészítők SZVSZ mindegyiknél elfogadható, egy csomó mindenre nincs is szükség, ha az embernek van PC-je. Egyedül a kép és hangminőség az, amit a PC nem tud pótolni, ezért nekem 99%-ban ez számít. A Canon sajna kiesett, gyakori a mechanikai zaj, rosszabb fényviszonyoknál rendre igen zajos a kép. Ez kivétel nélkül szerepelni szokott a kritikákban. A JVC a hibás szériáival riasztott el, meg igazából a low end kategoriában tűnt jó vételnek.

Nagyon tetszett a középkategóriában a Sony HC40/42, de ugyanannyiért a GS120 már belépő egy magasabb szintre. Közepesből jót, vagy jóból egy alap készüléket?

A HC85-90 már a Sony legjobbja a kategoriában, de azonos árban a GS150-el, ami már a 3CCS kamerák derékhadába tartozik. Közepesből a legjobbat, vagy jóból jót? :)

Asszem a GS140 ami még megfizethető számomra, és bízom benne, hogy feltörik a DV-in funkciót is előbb utóbb. Bár az igazat megvallva, jóval olcsóbb még áttömörítés nélkül is 13GB-ot 3 adat DVD-n elrakni, mint miniDV szalagon őrizgetni...

Előzmény: Márklár (4218)