Mumu Creative Commons License 2005.02.19 0 0 136

Reggel van el kell mennem.Minden szavad erdekel tehat visszaterek minden hozzaallasodra.

Addig is csak ket megfigyles:

Egy a vita modjarol:annyira angazsalva vagy (ami jot tesz a klubnak) hogy vehemenciaddal es igazsagod tudataval talan ellenketzohatast ersz el azzoknal (termeszetesen nem nalam) aki szivesen vitatkoznanak Veled.Mer5t ellenkezest nem turo modon nyilvanitod ki a velemenyedet.Elismerem,mindig mellekelsz egy bizonyos dokumentacio igazolast...

Ezzen helyedben enyhitenek ,eppen azert hogy mindnel tobb visszajelentest kapjak...

A masik :En nem vagyok semmifele irany hive,en keresem a magam igazsagat ami jo volna hogy a mindenki igazsaga is lenne de nem en altalam.

Van  evek ota hianyerzesem amiota mint amator ,hiszen jogazs vagyok es nem biologus vagy teologus,vagy kulturanthropogus,felfedeztem mind aket egymassal viaskodo elmelet hianyosagait:

1.A materialista elmelet eleg magabiztosan kijelenti hogy a sajat vilagan kivul nincs mas vilag ,a mai magyarazatan kivul nincs mas magyarazat.Mindazokat a bizonyosagokat csak a vilagurhoz hasonitva egy porszem nagysagu kis vilagba elo ,eletebe es helyi es terbe beszukitett helyerol mondja es pedig egy mozgo vilag torvenyszeruen csak egy bizonyos pillanataban elve.

2.A teremtes mai napig hangoztatott elmelete  csak ugy elfogadhato ha az alapgondolatot ugy ahogy van le nyeljuk,elfogadjuk,hiszuk es basta.Kotelezo a vallassal egyutt eloadott storyk barmenyire is ellenkezoek,pontatlanok a mai tudomanyos ismeretekkel szemben,elfogadasa es az a korulmenyt elfogadni hogy ebben az egyetlen esetben a tudomany nem szamit,itt egy egyeduli kivetelrol van szo.

Igy el bennem a kenyszer hogy tovabb kutassak vagy legalabb is felvevo legyek olyan ipotezisekre amelyek az elet tovabbi megismeresehez vezet es kepes (mar nem a mi eletunk soran) tudomanyosan sajat meg rudimentaris elkepzeleseinken tul  komplexebb kepet adni..

Nem vagyok egyedul,ugy a katholikus mint a protestans vallason belul kutatnak tovabb erdemes teologusok es tudosok.Meg a kairoi egyetemen is jelentkeztek probalkozasok Allah mellett megturni es elfogadni a vilag kevesbbe dogmatikus magyarazatat.Valoszinuleg a ket ma szogesen ellentetesnek tuno elmelet a vilag jobb megismeresevel kozeledni fog egymashoz es tobbet tudunk meg letunkrol.Ezert tartom az intelligens tervezest eddig egy jarhato  megkozelitesi modnak.

Sot elhataroztam hogy megprobalom kapcsolataimat ugy ertekesiteni hogy ide hivunk egy magyar kepviselojet az elmeletnek aki jobban tud majd kiallni az elmeletuk mellett minr en.

Ami biztos :A tolunk megismert vilag es tapasztalataink utjan megfogalmazott torvenyei nem universalisak.Ezt akar materialista evolucios hivek is  el kell ismerniuk ha azt is elismerik hogy a vilag valtozo es torvenyei is azok.Mert ezt egy olyan helytol mondjak amely maga is meg valtozik es csak egy letvalt darabkaja az egyik szinten csak partialis resszenek a rendszernek.

Kozben kerlek kedves teKercs keresd meg ha van idod a pontos adatokat a demografiai szamokrol 1946-1960 kozott Nemeto. es Lengyelo.-ban

Vagy ha nincs idod kerjuk meg barmilyen itt iro-olvaso tarsunkat.

Előzmény: tEKErcs (129)