Vigyazat,en nem ismerem a nagy tervet es azt sem hogy amit valaki intelligens tervezesnek neveznek ugyanaz mint amit en sajat magam magyarazasara mar olyan regen kutatok,peldaul ennel a franya Teilhard de Chardinnel is.Mindenesetre egyszere teszi ertelmese az en materialista magyarazatomat a kornyekemrol es termeszetesen arrol amit Te is irtal hogy sajat magam csak azt az anyagvilagot ertem meg amibol vagyok...es azt hogy ezzen kivul injabb fekette van egy olyan racio amit en csak reszleteibe erzekelek ...
Nem akarod vagy talan nem ertsz meg engem hogy en nem ezt a materialista vilagot magyarazom maskep hanem az egesz megertesehez hasznalom a materialista vilagok termeszetebol adodo evoluciot mint resszet (igen ez a kulonbseg koztunk,en azt mondom hogy ez csak egy ressze avalosagnak)az egesznek.Hogy ott ahol mutansak vannak ahol az anyag megnyitt egy kovetheto trendnek a perspektivajat es igy egy ujabb evoluciot egy a mivilagunkbol is esetleg kifuto folyamatban,ott olvashato egy tolunk nem megertett rajza a strategianak,ott lathato az intelligens tervezes ,de tolem nevezd rogvest Mickey Mause-nak, nem szamit.
Ahogy felfedezunk most keletkezo anyag es energia lehetosegeket sot olyanokat is amely eppen csak ebben a heyzetben keletkeznek es kesobb hasznosak sot kikerulhetlenek lesznek egy uj osszeallasba az egy jovore gondolo racionalitasra utal.
Mindig ott jovunk zavarba amikor a legellemibb dolgot kellene megmagyaraznunk eppen a nana-perspektivakban is.Ki adja es miert egy strukturanak az atvaltozasara valo parancsot,ki szallitja oda es csak oda az erre kotelezo energiat,anyagot?
A kosmos kitagulasat hogy kepzeled el,peldaul,hova tagul az ami a foldi ertelmezes szerint eppen csak a meglevo anyag termeszetevel konform limitig terjeszkedhetne ?