Ezt a ketseget nem tudom megsporolni Neked se nekem.
Gondolom amit nem sikerult megmagyaraznom (teKErcsnek sem) az hogy a materializmus es az intelligens tervezes nem zarja egymast ki.
Mi azt a szegmenset a letnek ismerjuk ami materialistan megmagyarazhato,amely egymasal egy ertheto kapcsolatban van.Egyik a masikbol dedukalhato..A kulonleges a meglevo vilag atalakulasanak lehetosegei,az a trend amit a realis vilag valaszt es ami egy olyan megoldas fele kalauzol ami kesobb kiderul hogy a legjobb variansa volt a lehetsegesek kozul.Az a trend ami egy minosegi ugrassal a fejlodes ujabb szakaszaba vezet,elfelejtetve velunk egy sor igenis ertekes de most eppen nem utilis ismeretet.A fejlodes az evolucio limitje az ami intelligensen van megtervezve.
Ha ezt feltetelezem akkor miert nevezzem magam kersztenynek teheted fel jogosan a kerdest.
Mert szamomra -persze azt hiszem csak en vagyok igy vele-a keresztenysegem nem kotodik se ritualehez sem, megmerevedett szovegekhez sem ,a totalis nagyon sok tudomanyosan helytelen bibliai allitasokhos sem,hanem a tortenelmi Jezus tanitasahoz es peldajanak autentikusagahoz(hitelesegehez).Ennek az etikajan es erkolcsen szeretnem ha ugy volna, allok.
Lehet hogy nekem nincs hitem es nincs vallasom csak kereszteny meggyozodesem.
Nem varok erte egi premiumot,magamnak csinaltam es vele szeretnek elni a tudatom vegeig.
Egy magas egyhazi szemely ,Lustiger (nem regen visszavonult zsido szarmazasu parizsi kardinalis) kornyezetebol,valoszinuleg hogy szamomra kedvezoen vegzodjek egy tarsasagba feltamadft vita,azt mondta ez a valodi kereszteny hozzaallas....Majdnem biztos hogy csak udvarias volt..