polar0101 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 543

hohó Jarre csoportosulás :)

-12 éve rádióban hallottam először,meghallani és megszeretni elvén az oxy4-et,havernak(nagy mp3 gyűjtő zenerajongó) említettem hogy vmi "Zsárr meg okszigén",azt mondta a bátyja bakelit lemezei közt látott vmi "okszigént",a rühes dohos gazos kertvégi pince lemélyebb bugyraibból bányásztuk elő a drágát aztán vhonnan verbuháltam egy NDK-s lemezjátszót és kb 1 hétig megállíthatatlanul sercegett az éccakában.
Ahogy tehettem  kapásból Cd-n megvettem,és a fizetéseim jórészét költöttem Jarre komára,meg Oldfieldre,meg Kitaro-ra,nomeg a szépemlékű Ákos-unkra.
Sajna később eladtam minden CD-t,500Ft/db(!!!) ismerősnek mert kellett a lé,kivétel az Oxyt,a többit úgy ahogy beszerzem lassan mp3-ban,a ződes Oxy azóta is minden nap megy,jól bírja :)

-Na mostantól szemmel tartom ezt a topikot legalább képben leszek Jarre ügyileg.
El vagyok maradva keményen,MTV elásta magát a szememben,Lagzi Lajost agyonreklámozzák éjjel nappal percenként 6 szor,de amikor végre egyszer totálvéletlenül igazi mélyvízi forráshoz nyúlna egy árva szerkesztő arról bezzeg hatalmas kuss,nincs 1 db ember annál a csatornánál aki arra méltatná aki tenne vmit azért hogy szanaszétreklámozzák??,minek a "zenét" reklámozni,a népnek Borsodi kell meg a Lajos meg a harmonikás meg a pa-dö-dö,nehogy egy söralátétnél bonyolultabb formába rendeződjenek a szinapszisok.
Szóval hiába 1db ember 1db próbálkozás,pont ez a kirívó JMJ koncertfilm bizonyította az egész MTV sötétségét,és hol vannak még ezek a győzike show-tól...

Elkaptam a legvégét,a 2. kedvenc számomat.

Mellik a kedvenc zenétek JMJ-től?Mondjuk top10,ennél a faszinál nem lehet megállni top5-nél :)

1.  Oxygene 6 -az összesíettt world numero ván-om  
   /Sokáig ez a kis peckesütemű csoda elkerülte a figyelmem és a legutálatosabb dal volt a lemezen,a lejátszó úgy volt beállítva hogy csak ezt ne játsza le,aztán egyszer amikor hallgattam iszonyat félelmetesnek és ridegnek tűnt,kb 3 éve a kedvencem
,attól hogy minden ember összerezzen amikor úgy magában meghallgatja ez már jelzi mennyire profin áthozza a témát,pont amitől nemtetszett az nyűgöz le benne most./
2.  Equinoxe 4
3.  Oxygene 13 /O2track7
4.  Chronologie 6 remix (nemtom melyik albumról,nem a jarremix-ről,p2p-ről van meg félig,nagyonizmos)
5.  Equinoxe 3
6.  Oxygene 8 /főleg az aero féle/
7.  Oxygene 4 /aeroféle/
8.  Chronologie 2 /a fináléja nagyon befizet egy "last-minut"-ra :)/
9.  Chrorologie 4
10.Industrial revolution (talán ez nem 100) vagy a Globe Trotter vagy a Hey Gagarin

Van 1-2 olyan JMJ tutira amit nem ismerek,kiv vagyok a listátokra

Környező országokban hol lesz JMJ koncert legkorábban?,néztem egy listát de azon nemigen emlékszem.