nyirpet Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9

Kedves Kisasszony!(Már ha az e-mailben megadott neve valódi-:)

Orvosi tanácsot már nagyon sokan kértek tőlem, de ilyen pályakezdés-körüli tanácsot annál kevesebben. Nem szeretném, ha esetleg félrevezetném valami hamis információval, mert sajna nem vagyok tájékozott a másoddiploma megszerzésének anyagi és más jellegű vonzatait illetően.

Ha megkérdezhetem: az eü. főiskola elvégzése után milyen területen dolgozna? Ill. ha elhagyná a főiskolát, akkor is mindenképpen ez egészségügyben szeretne maradni? Ha igen, az mostanság, a jelenlegi politikai tendenciákat tekintve tiszteletre méltó. Úgy tudom (és a gyakorlatban tapasztalom), hogy az orvosok igen alacsony szinten leledző elismertsége, a "befutáshoz" szükséges igen hosszú idő stb. miatt nagyon kevesen választják ezt a pályát, azon belül is a "munkásabb" szakágakat (pl. traumatológia). Ill. még a szocializmusból itt maradt díjazási rendszer sem kedvez a népszerűségnek, ugyanis az nem teljesítményfüggő, a "hivatástudatra" épít. Ha naphosszat nem csinál semmit az egyszeri orvos, vagy ha félholtra dolgozza magát, ugyanazt a közalkalmazotti fizetést kapja. Ez más országokban, ill.nálunk más szakmákban már lassan elképzelhetetlen.

Hát, ennyi pillanatnyilag a véleményem, remélem nem törtem le kicsit sem a lelkesedését!

Előzmény: paramedic (8)