chgergo
Nem vita, csak hozzászólás. Szvsz nem biztos, hogy mindenki olyan szemmel nézi a dolgokat, mint Te. Pontosabban bizos, hogy home video környezetében senki.
Két hete szombaton a fiam szalagavatóján volt az új kameránk első igazi "nagyestés" bemutatkozása. Ne tudd meg, hogy kocavadászok miket képesek lőni... Eccerűen irtózatos.
Persze csak akkor, ha a Tiédhez hasonló, szigorú szemüvegen keresztül nézzük a dolgokat.
Visszanézve a nyers, vágatlan anyagot feleségem megjegyezte: egész kellemes élmény volt visszanézni. És ez a lényeg. Persze, hogy az ember megpróbálja kihozni a lehető legtöbbet a rendelkezésére álló eszközzel és tudással, de ha már élményt nyújtasz valakinek azzal, amit csináltál, úgy gondolom elérted a célt.
Én már közel húsz éve nem mozigépészkedek (hogy egy kicsit Zeki olvtárs felé is tereljem a dolgokat:-))) de a mai napig észreveszem a váltás jeleket a tévében vetített filmeken. Ha nem is szakmai, de mindenképpen ártalom. Lehet, hogy Te is ilyen szemüvegen keresztül látod a home videokat - pedig azok nem mozifilmnek készültek.
Természetesen én is szeretnék jobb anyagokat készíteni, ezért is olvasgatok, hogy tanuljak. De asszem (most, hogy megírtad: biztos:-) nem fogok kikockázni DV anyagokat, hogy keressem a különbséget a napfényes és egy másik napfényes időben készült felvételen.
Jelszó tehát, a felvételen legyen minél kevesebb fölösleges gyors mozgás, és minél kevesebb zaj!
Ezt pedig meg is fogadom :-)
De a kész anyag nekem még jó MPEG2-ben is, ehhez most be vagyok rendezkedve. Majd néhány év múlva talán, mikor kiforrottabb, elérhetőbb (értsd: eccerűbb) lesz az MPEGsok technológiája - majd akkor talán váltunk.
***HT***
Ps: De addig is figyelünk. Tudod, a nagy tesó... :-)))