VChris Creative Commons License 2005.02.15 0 0 4003

Ez volt az a hozzászólásom, ami állítólag jó nagy hülyeségek...

Közben leesett, hogy a DivX is MPEG4 codec. Akkor bocsánat az előzőért, persze hogy láttam már MPEG4-et, és annak a képminősége valóban jobb, mint az azonos felbontású - 720x576 - MPEG2-é. Az MPEG4 kifonomultabb algoritmus, sokkal jobb képminőséggel, az előző hozzászólásomat korrigálnom kell. Viszont a számításigénye a kódolásnak észvesztően nagy, ha jó minőséget akar az ember. Egyszer ki kellene próbálni, hogy egy DV anyagomat MPEG4-be tömöríteném. Tud valaki MPEG4 tömörítőprogit?

Ja, az sem igaz, hogy az MPEG4 sorfelbontása a VHS-ével egyezne meg.

Nos, újra elolvastam, amit írtam, a bordóval jelölt mondatom tényleg rosszul írtam, nem jobb, mint az MPEG2, hanem kisebb bitráta mellett ad szemmel alig észrevehető minőségromlás nélküli képet. Ez lenne az az olyan nagy hülyeségek? Tévedtem elnézést.

Mindenesetre arról továbbra is megvan a véleményem, hogy csak lehülyézzük a másikat, anélkül, hogy megindokolnánk, hogy miben is téved. Meg azt írod, hogy:

erről nem vitatkozok tovább...

Már ne is haragudj, de jó nagy hülyeséget írsz. És én - veled ellentétben - megindoklom, miért mondom ezt: ugyanis te eddig sem vitatkoztál. Szimplán lehülyézni a másikat nem egyenlő a vitatkozással. Ha esetleg értelmes emberi nyelven leírod, hogy szerinted mit írok rosszul, én azzal tegyük fel, nem értek egyet, te észérveket hozol fel, és én még mindig nem értek egyet, na az lenne a vitatkozás. És ekkor még talán jogosan is hülyéznél le ha egyébként igazad van. Tetszik érteni? De szimplán lehülyézni indoklás nélkül a másikat, az nem vitatkozás.

VChris

aki most kicsit ideges lett