mvyky Creative Commons License 2005.02.14 0 0 389

Ahogy ígértem, itt egy beszámoló a 2005. febr. 9-i londoni Megadeth buliról. A sztori ott kezdődik, hogy kb. egy 2-300 méteres sort kellett kiállni, több utcán át kanyarogva. Először azt hittem, hogy aznap már nem jutunk be, de érdekes módon 25-30 perc alatt már lement a sor (fogalmam sincs hogyan), amit csak azért említek meg, mert erről (is) példát lehetne venni itthon. Még annyit megjegyzésként, hogy iszonyatosan kutúrált volt a tömeg, a rendőrök csak muszájból voltak ott, de semmi beavatkozásra, fegyelmezésre nem volt szükség, mindenki beállt a sor végére. Ja, és a részegségtől fetrengők, kunyerálók látványa sem volt jelen. A Diamond Head (RULEZ!!!! nagyon királyok voltak!!!) kb. 3/4 8 körül lépett színpadra és kb. egy 50 percet nyomtak, olyan klasszikusokkal, mint HELPLESS, IT'S ELECTRIC, AM I EVIL?, PRINCESS. De az újabb nótáik is nagyot ütöttek! Kibaszott jó volt a hangzás! Nagyon jól volt keverve az ének és a gitárok! Ezt azért jegyzem meg, mert sajnos a MEGADETH-nél, mintha nem is ugyanaz az ember ült volna keverőpult mögött. Sajnos azt kell mondjam, hogy bárcsak úgy szólt volna a MEGADETH, mint a Diamond Head... De a lényeg, hogy pontban 9-kor elkezdődött az "intro",ami a CD-n lévő Blackmail the universe szám előtti kb. 30 másodperces részből állt. Aztán meg jöttek egymás után a jobbnál jobb nóták, csak ahogy írtam, iszonyatosan szarul volt Mustaine hangja keverve, mintha nem is énekelne, viszont a dob, meg a gitárok iszonyat hangerőn voltak! A közöséggel jó 4-5 szám után kezdett csak el kontaktálni, amit összesen kb. még 2-szor tett meg, viszont akkor elég hosszú blokkokban. pl. elmondta, hogy 2-3 éve az orvosok még azt mondták, hogy soha nem fog tudni gitározni, de hogy most újra itt van és láthatjuk, hogy jól működik még ez a kéz. :-)))

Ezt tuti jelenet volt. (Ja, közben valaki, egy üres műanyagpohárral majdnem eltalálta a fejénél, ami csak milliméterekkel kerülte el, ezt valami olyasmi szöveggel reagálta le, hogy "nem érdekel, a fasz, (itt a 'jerk' szót használta) nem elég ember ahhoz, hogy az arcomat találja el" :-))) Aztán még az "Of mice and men" előtt beszélt Diamond Darrell-ről, akinek ajánlotta a számot. Ezen felül, még az volt nagyon tuti, amikor a "Back in the day" közben a szám vége felé feljöttek az "Óóóóó"-zós résznél a Diamond Head tagjai is. Nagyjából ennyi. Egyet sajnálok a hangzást, (amiért a köcsög keverő ember tehet elsősorban. Ja, egyébként sokszor lehetett is

látni, amikor nem énekelt Mustaine, hogy folyamatosan oldalra kifelé dumált a stuff tagjaihoz, gondolom a hangzás miatt.) de amúgy minden nagyon profi volt és jó, hiszen vettem egy turnépólót, ja, és a már korábban látható MUSTAINE pengetőt is megszereztem a végén! Ez pedig mindent feledtetett, főleg ami a hangzást illeti. De meg különben is, Mustaine önmagában is egy óriási figura, csináljon bármit is, legyen akármilyen a hangja, egy igazi mágus,vérprofi!!!

London Feb 9th set list:

Blackmail The Universe
Set The World Afire
Skin O' My Teeth
Scorpion
Wake Up Dead
In My Darkest Hour
Something I'm Not
Angry Again
A Tout Le Monde
Die Dead Enough
Trust
Tornado
Of Mice and Men
Kick The Chair
Hangar 18
Back In The Day
Sweating Bullets
Symphony
Peace Sells

Paranoid/Holy Wars

u.i.: képeket is sikerült csinálnom, majd ma még töltök fel egy párat, csak most elhúzok ebédelni!