cucurbia Creative Commons License 2005.02.12 0 0 197

Hagyományos Trachiocarpus fortunei volt.Kb 10 éve vettem igaz törzse még nem volt,még csak ugy fél méteres volt,de minden évben betagargattam,lombbal is meg a teteje felett mindig volt egy foliatető,hogy nehogy ho érje,ahogy azt kell.

Aztán két éve sajna ez sem segitett szépen megfagyott,tavasszal már nem hajtott ki,és a nyár folyamán a maradék zöld levelei is leszáradtak.

Ugyanebben az évben fagyott ki a méteres japánnaspolyám is,és a füge is tövig lefagyott,igaz tavaly aztán már ujra olyan magas lett mint két évvel előtte(de majd kiváncsi leszek a tavaszra,hogy hajt ki)

A dologban talán csak az vigasztal,hogy aztán tavasszal járva egy két kertben ahol szintén vannak télállo pálmák(ELTE,KEK)szintén ki voltak fagyva a pálmák,vagy szinte teljesen száraz levelekkel voltak,tehát 2 éve nagyon kemény tél lehetett ha még a budai déli hegyoldalban is kifagytak részben.

Most sok kis magoncolm van 3 éve hoztam angliábol,japán naspolyábol meg pálmábol is,de ezeket még jo néhány évig kell nevelnem mire ki merem ültetni

Előzmény: Twins (196)