dolphin Creative Commons License 2005.02.11 0 0 411
"Mindenesetre én nem intéztem hozzád ilyen stílusban kirohanásokat. Szerintem te vagy kicsit frusztrált, és előítéletesen viseltetsz minden anyaországival szemben."

Asszem sikerult maximalisan felreismerned ket hozzaszolas alatt. Azokkal szemben vagyok eloiteletes, a hatar barmelyik oldalan akik a melymagyar szoveget nyomjak es "nem-magyarkent" belyegzik meg az okat akik maskent gondokoznak. Egyaltalan nincs semmi eloiteletem az "anyaorszagiakkal" szemben, kozel annyi mo-i baratom van, mint erdelyi (es itt nem feluletes ismerettsegrol beszelek, hanem valodi baratsagrol). Kozuluk (marmint az elobbiek kozul) volt aki "igennel" es volt aki "nemmel" szavazott de (kapaszkodj erosen) engem ez nem erdekel: ugyanis Ok mar az en iranyomba megadtak azt, amit a kettos allampolgarsag max. szimbolizalni tudott volna/tudna - minden szempontbol egyenrangukent kezeltek, megbiztak maganeleti tikaikkal, egyutt nevettunk, egyutt szorongtunk vizsgak elott es ittunk utanna, kozosen beszeltuk meg terveinket a jovorol es ott segitettunk egymasnak ahol csak tudtunk. (Sot, bar itt minden mult idoben irodott, a kapcsolat abszolut ervenyes a jelenre is.)

Es ezzel OFFTOPIC modon eljutottunk oda amirol qrvara senki nem beszel, illetve amikor en szovatettem, akkor nagy terelesek jottek. A "jobbosok" igen nagy szazaleka deklaraltan "kissebbik rosszkent" szavazott az igenre (eleg csak szetnezni az index forumain: "jajj, rossz a kerdes, rossz az idozites, dehat ha mar egyszer... akkor"). Na ez pl. engem kemenyen kikasztott. Az egesz kerdeskort ket felfogasban lehet megkozeliteni: a.) a kap egy szimbolum, ami azt hivatott szimbolizalni (!! de nem helyettesiteni!!), hogy valahol megiscsak egyformak vagyunk; b.) a kap egy jogi kategoria, a nemzethez valo tartozas es az allampolgarsag nem ekvivalens, es azt, hogy egyformak vagyunk azt maskent kell es lehet kifejezesre juttatni. Amit kevesen ismertek fel, hogy ha elsoporjuk a halandzsat, akkor mindket megkozelites ugyanoda mutat - a fontos az, hogy hogyan viselkedik valaki a _mindennapi eletben_ a ht magyarokkal. Marpedig a "kisebbik rosszra" szavazok pont a jelentesetol fosztottak meg a szimbolumot. Csak annak az "igennek" tudtam/tudok orulni, ami valoban szivbol jott.

"Úgyhogy légyszíves ne rajtunk töltsd ki az elkeseredettségből eredő bosszúdat, s ne a románokhoz szaladj vígaszért, mert az sem megoldás!"

Nem voltam elkeserdeve (illetve joval kevesbe mint 2001-ben, amikor meg nem volt schengen kompatibilis az utlevelem es jol jott volna "csak" egy utlevel, csakhat, ugye "nem volt idoszeru" a kerdes ...... ), es nem "rohanok" a romanokhoz - nehez is lenne nincs a kozlemben jelenleg egy sem. Mindossze maskent gondokozom a kerdesrol mint Te.

Most gondolom kemenyen kiabranditottalak, sajnalom. De meg kell(ene) ertenetek, hogy ha valaki nem szimbolumokat tart fontosnak, attol meg igenis lehet buszke szarmazasara es anyanyelvere.
Előzmény: AradiGábor (390)