vlacko Creative Commons License 2005.02.11 0 0 37

A görög meg spanyol paraszt nem is támogatta a belépésünket. Nekik a miniszterelnökük magyarázta meg egyébként, akinek meg azok a miniszterelnökök és kancellárok magyarázták meg, akik a pénzt adták.

Ezek a miniszterelnökök és kancellárok tartok tőle hogy a mienknek is meg fogják magyarázni, hogy miért is jó nekünk, ha pártoljuk az ukrán tagságot, de ettől nekem még lehetnek ellenérveim.

Másrészt meg miért ne lenne kavkaz sovén? Te talán befogadsz minden hajléktalant az otthonodba? Nem, ugye? Ejnye, milyen önző dolog!

Az EU egyenlőre inkább gazdasági társulás, a bővítéseket is gazdasági érdekek motiválják. Minket se azért vettek fel, mert a kultúránkra szomjaztak olyan nagyon.

Olcsó és jól képzett a munkaerő, plusz jó helyen vagyunk.

Nekünk nem érdekünk egyenlőre se Ukrajna, se Törökország felvétele, bárki bármit is mond. Sőt, kifejezetten ellenérdekünk. Ha majd ezek az országok többet tudnak nyújtani (nem feltétlenül pénzben, hanem stratégiában, nyersanyagokban, tudásban specialitásokban, knowhowban, munkaerőben, stb.), mint amit befektetünk, akkor meg fogja őket érni felvenni a klubba.

Engem nem motivál különösebben az, hogy pénztől esik el az a nemzetm aminek tagja vagyok, csak azért, mert ukrajna szép. Azt mondom, hogy ezt a szépséget egyenlőre túl drágának tartom, nem kérek belőle.

Ez az ár biztos vagyok benne, hogy változni fog, és más szempontok is elő fognak jönni, akkor majd tárgyalhatunk a dologról, de óva intenék minden ukránt és törököt attól, hogy duzzogni kezdjen, amiért nem vesszük be őket a klubba, hiphop.

Szerintem Románia se éri meg az árát a többiek számára, de nekünk igen, az erdélyi magyarok miatt. Stigmázást megelőzendő kijelentem, hogy baloldali szavazó vagyok.

Előzmény: AradiGábor (33)