HT Creative Commons License 2005.02.10 0 0 3782
Kézi fókusz: annyit próbáltam, hogy kézi módba átkapcsolás után szépen finoman szabályozható. Vagyis nekem, mint kocavadásznak ez annyit jelent, hogy finoman be tudtam állítani a képélességet.
A 3 fókuszpont az egy érdekes dolog, a kép közepén, a bal és jobb felének a közepén megjelenik 3 téglalap, vagyis csak ezek a sarkait jeleníti meg, sárga és kék színnel - ezek közül lehet válogatni, amelyik sárga, az az aktív. Legalábbis remélem, hogy jól emléxem, már ami a színeket illeti.
Sajnos a többi kérdésedre tapasztalatlanság okán nem tudok válaszolni.

A nájtmód gyengesége relatív dolog - lehet, hogy túl sokat várok tőle, ahhoz képest, hogy egyébként semmit sem lehet látni...
Meg a három féle változat közül még nem találtam meg azt az optimumot, hogy melyik esetben mi lenne az igazi. A camcorderinfo.com-on lehúzzák ezt az opciót (csakúgy mint a szerintem is használhatatlan 440x digital zoom-ot), de az is igaz, hogy ott csak a ZR-90 tesztje található, ami elvben az MV-750i lenne, de néhány paraméter (pl. a CCD felbontása) nem egyezik, úgyhogy vannak kétségeim a teszttel kapcsolatban. Night+ és Super Night módban a zársebesség automatikus a megvilágítás függvényében, én a supernájtot próbáltam csak - ha bekapcsol a LED (ekkor automatikus) meglehetősen slide-show lesz az eredmény.

Mint korábban is írtam, nekem Sonyról is, JVC-ről is tudtak tapasztalatot adni kollégák - bár nem konkrétan a kiválasztott (HC-40 ill. GR-D93) típusokról.
Végül az igényeket és lehetőségeket is felmérve, +az ő gyakorlati (home video) tapasztalataikat hozzáadva úgy tűnt, hogy a Canon MV-750i lehet számomra az optimális választás.
Gondolom Neked is ezeket a dolgokat kell mérlegelni, és lehetőleg valamilyen szintű gyakorlati összehasonlítás után dönteni.

***HT***
Előzmény: dacia-2 (3760)