"a Green Day ugyanaz a kategória, mint a Stereolab, és az Oasis és az LCD Soundsystem is egy kaptafa."
Lehet, hogy pont fordítva.:-)
"direkt a kedvedért előkerestem egy 2003-as adatot, minden idők legnagyobb példányszámban elkelt amerikai lemezeiről. első az Eagles (...), míg a Fleetwood Mac holtversenyben hatodik, akárcsak Shania Twain. akkor most ő is igényes? sőt,
Whitney Houston 'Bodyguard' filmlemezét 2 millióval többen vették meg, mint a Dark Side Of The Moont, és még sorolhatnám. Angliában meg egy Oasis lemez a második, ugyanilyen összesített listán."
Az összesített listán az általam említettek vannak az élen. A kivételek pedig erősítik a szabályt. Az Oasis és S.T. azért rossz példák, mert most veszik a lemezüket, mint a cukrot. Kit tudja, mi lesz velük 15 év múlva.
"de tudjuk, az értékálló zenéket hallgatják az emberek..."
Nem, én azt mondom, hogy az igazán értékálló zenét attól függetlenül hallgatják az emberek, hogy milyen évet írunk.
"és nem attól klasszikus valami, hogy sokan veszik-e meg a lemezüket, vagy sem."
Így van. Nálam a klasszikus= régi, értékálló darab.
"meg fogsz lepődni, de a popzene valóban nem csak a zenéről szól."
Lehet, de engem tényleg csak maga a zene érdekel.
"mindenesetre egy 50-es, vaskalapos, csőlátású embernek is a becsületére válna, amiket most néha leírtál."
Azt hiszem, ebben is lehet némi igazság...:-) (Amit te írtál az 50 éves tatákról, az viszont egy tininek válna a becsületére.)
Legyen ez a közös nevező!