NeomatiK Creative Commons License 2005.02.08 0 0 235

Volt szerencsém vezetni a családi Lacettit. 1.4-es moci 5-ajtós kivitel.

Nagyon frankó gép! Iszonyú csöndes alapjáraton, nem hallani semmit a motorból. Nekem ez újdonság, nem vagyok új autóhoz szokva :) A motorról egyébként nem tudok nagyon nyilatkozni, nem hajkurásztam, max 2500-ig pörgettem, nyugodt stílusban vezettem. A fogyasztás is tesztelés alatt van, kiadtam "parancsba" hogy jegyezzék fel a tankolásokat.

Kellemes hangulatú, jó kidolgozású beltér, tényleg otthonos, kellő mennyiségű extrával. Beállítva rám a vezetőülést (183 cm), mögötte meglepően kényelmesen elférek (láb-, fej-, válltér egyaránt),  egy hosszabb utazás sem lehet fárasztó hátul ülve.

Ami nekem szokatlan volt, a vaskos A-oszlopok (ez már trend minden autónál), a kissé nehezen járó váltókar, a nekem rövid ülőlap nem támasztja alá a combot, az ülőlapot nem tudom kényelmesre beállitani. És kicsit lehetne hosszabb áttételű az 5. fokozat, 2500-nél kb 86 km/h a sebesség, de majd pontosabban megfigyelem.

Szerintem a piacon a legjobb vétel ez az autó, az ár/értékarányát tekintve. Ennyi pénzért nem kapni igazi családi méretű autót. Szóval szuper "kis" gép. Kívülről legjobban a hátulja tetszik, talán a hátsó lámpák miatt. És a minőségre tekintettel nem utolsó szempont, hogy Koreában gyártják.