Hentes2 Creative Commons License 2005.02.06 0 0 5992

Találós kérdés:

Hol jártam ma, ha már ilyen népszerű lett a szülővárosom?

Láttam már végre Uzsgyit közelről! 

Megnéztem ezt az Uzsgyit közelről már végre. Nekem az első benyomásom, hogy próbáltak a ruszkik valamivel komolyabbat alkotni mit szoktak. Sok külföldi alkatrészt találtam. Közelebbről megnézve rögtön szembetünt a nagyolós heghesztés, a félrefúrt csavar, és az itt-ott már látható rozsdácska. Biztos hozzá van szokva a gyártó, hogy a gépeiket a föld alatt használják. :-)

Hoztam a formámat, mikor a rendkívül szimpatikus mondhatnám manöken alkatú és arcú bombázó kalauznéni megkérdezte, hogy miért készítek ennyi fényképet  róla. Mondom, mert még eddig ezt a vonatot sosem láttam. (egyszer ugyanitt elsuhanni koromsötétbenen kívül) Ennyire tetszik? kérdezte. Ja, mondtam kis gondolkodási idő után. Ez az Usgyi, vagy Uzsgyi mondta. Már lassan elhiszem, hogy ennek ez az igazi neve. Ez az igazi neve vagy csak valami pusztametrós zsargon akar lenni?

Láttam rajta, hogy ő is egy másik bolygóról érkezőnek tart, már majdnem megkérdezte, hogy honnan jöttem, mikor indulni kellett és megnyomta a zöld ledekkel kirakott ajtózáró gombot és udvariasan elköszönt.

A válasz bennem maradt, pedig elő volt készítve. Most jöttem a Csillagból 15 évi fegyházzal a hátam mögött és ismerkedem a világgal...

Szerencsére ezt a kis geg-et kihagytam és azon tűnődtem, hogy legközelebb a kezébe nyomok egy ajánlószelvényt a mosolygós kaluz dicső cím elnyerésének érdekében, mert megérdemelte a pár perces beszélgetésünk alatt rám tett benyomása alapján.

Ezt az új INTERPICIT sem még láttam eddig sehol. Ez egy új Bz?

Üdv: Hentes.

Előzmény: M40 120 (5991)