MidiTom Creative Commons License 2005.02.05 0 0 77
westpoint, a problémáid száma nem kevés :)

gyanítom, hogy a midi interfészeid rendben vannak, ellenben a Fatar-ral lehet, hogy probléma van.
Melyik keyboardról is van szó?
Ha modulációt ad ki, az azért szokott lenni, mert a mod wheel túl érzékeny, és néha akkor is azt hiszi, hogy el van tekerve, ha az ember csak erősebben üt le egy billentyűt. Ezt úgy lehet megszüntetni, hogy egy határozott moztdulattal az meber föltekeri, aztán vissza le. Ha viszont a midi kommunkiáció megszűnik kifelé, azt okozhatja hardver gond is, lehet, hogy javítás szükséges. (Ha a reset nem segített.)
Ha jól értem, az XP a PC felé nem kommunikál az interfésszel. Nem tartom kizártnak, hogy a szinti midi kimenete sérült, tehát pl. valamikor rá lett dugva valami nem odavaló dolog, és pl a 220 Ohmos felhúzó ellenállás megnyúlott, ezért a kiküldött áramjel a szabvány által megadott határon van. A Midisport meg emeiatt nem tudja stabilan értelmezni. De az sem kizárt, hogy a Midisport nem kap megfelelő 5V-os tápot, akár a PC oldalról, akár valahol belül csökken ez le. Ilyenkor is előfordulhat bizonytalan működés.
Az a tény, hogy az oktapad, vagy más eszköz nyugalomban is ad le jelet, önmagában nem biztos, hogy baj. Általában "active sense" jelet adnak az eszközök, de az is lehet, hogy midi clock jön belőle. Én a MidiHack programmal szoktam nézni pécén, hogy mi jön a midin.
A midi THRU csatlakozó egy olyan kimenet, ami az adott eszköz IN-jébe beérkező jelet továbbvisszi egy egy másik IN felé. Tehát a láncoláshoz szükséges. Megpróbálhatod például, hogy az XP OUT-járól kihozott jelet bedugod az Octapad IN-jébe, és ennek a THRU-járól mész tovább a Midisportba.
Előzmény: westpoint (76)