"Röviden: semmiféle fizikai elmélet nem áll a múltbalátás mögött, még kevesebb (:-)) a múlt megváltoztatásának hatása mögött."
ne haragudj (de tényleg), de erre csak az jutott eszemben: Ki a faszt érdekel? (tudom, hogy téged, és tényleg ne sértődj meg)
ez úgy lehet érteni, hogy azért mert nincs, ne is írjanak róla? vagy csak úgy lehet róla írni, ha valaki alátámasztja magát egy éppen divatos elmélettel? vagy az a halálos bűn, hogy nem írja le, milyen alapon képzeli el ezt a "technológiát"
nem azért olvasom OSC-ot, mert izgat, hogy mit gondol/nyalt be napjaink tudományos/féltudományos elméleteiből, hanem mert magáva ragad, ahogy egy társadalmi, vagy emberi kérdést feszeget, még nem olvastam végig a könyvet (30 oldal hátravan), de addig tetszett igazán, amíg eljutnak a döntésig
mindig a morál, megint a morál
abból, amit eddig OSC-tól olvastam, én úgy látom hogy sokkal inkább érdekli az ember, mint az, hogy megfelel-e akár az "alternatív idővonalakról szóló koherens elképzeléseknek" (ami lehet, hogy érdekel valakit egy sci-fiben, de őszintén szólva engem hidegen hagy, így is eszem-faszom megáll, hogy a Galaktikát is telinyomják a tudományos/féltudományos hülyeésgekkel, majd ha ez érdekel, utánanézek máshol)