jbagoly Creative Commons License 2005.02.03 0 0 73
Sziasztok! En egy 26 eves lany vagyok, Julianak hivnak! Nemreg talaltam ra erre a topicra, s nagyon megorultem! Vegigolvastam a hozzaszolasokat, latom azert vannak jocskan akik fiatalkorukban kenytelenek ilyen komoly dolgokkal foglalkozni, mint hasnyalmirigy gyulladas!!!! Hat ezzel en es a csaladom is igy vagyunk!!!! Az ocsem, 22 eves, es kb. egy eve diagnosztizaltak nala KRONIKUS hasnyalmirigy-gyulladast! Senki nem tudja mitol alakult ki, valoszinuleg szuletesi vagy fejlodesi rendellenesseg! Engem is teljesen halalra remisztettek,hogy ha fejlodesi rendellenesseg miatt van, akkor szinte biztos hogy testvereknel egyarant elofordul, de szerencsere nekem nincs semmi bajom! Az ocsem mindig is erzekeny volt a gyomrara, legalabbis mi ezt hittuk, kiskoraban parszor begorcsolt nagy csaladi kajalasok utan (mindigis imadott enni), de soha nem gondoltuk volna, hogy esetleg valami mas van a hatterben! 12 eves koraban elkezdett triatlonozni, 193 centi, mindig is duzzadt az egeszsegtol es az erotol! Aztan valamivel tobb mint egy eve kezdodott a remalom, szinte minden honapban egyszer begorcsolt valami miatt! A haziorvos persze azt mondta, hogy bakterialis gyomorfertozes, es kapott gyogyszert, es par nap utan jobban lett! Aztan surusodtek, es sulyosbodtak ezek a rosszulletek, vegul elkuldtek gyomortukrozesre es ultrahangra es kiderult hogy nagy baj van!!!! A tobbszori rosszulletek es gorcsok kovetkezteben, amik mind gyulladasok voltak, lassan elhalt egy jelentos resze a hasnyalmirigynek, elmeszesedett, s mar nem regeneralodik!!!! Jott a dieta, s a konzultacio az orvossal! Mi zalaegerszegiek vagyunk! Igaz en Pesten elek, s tesom is oda jar suliba, de a szuleink zalaegerszegiek! Egerszegen van egy nagyon kedves adjunktusno, aki sokat segitett tesomnak, s szerzett egy orvost Budapesten a Szent Imre korhazban, akit Topa Lajosnak hivnak! O egy nagyon jo szakember allitolag, es en ezt el is hiszem, de annyi paciense van, es olyan szinten leterhelt es elfoglalt, hogy en minden hihetetlen lassan megy!!! Ha megbeszeltek egy idopontot azt elhalasztottak, ha megbeszeltek egy vizsgalatot azt mindig elhalasztotta, valahogy mindig minden huzodott, s ez mind csak szenvedesekkel jart az ocsemnek!!!! O egy jo szakember, en is ott voltam, mikor elmondta ocsemnek a kezelesi lehetosegeket, csak valahogy ugy erzi az ember, hogy o a milliomodik beteg, akinek a sorsa igazabol senkit sem erdekel!!! Mindenesetre visszaterve a lenyegi dolgokhoz, az orvossal ugy egyeztunk meg, hogy egy csovezeses eljarast fog alkalmazni, tehat a hasnyalmirigybe bevezetnek egy csovet, ami segit abban hogy atjussanak rajta az enzimek! Ugyanis az elmeszesedett hasnyalmirigy elzarodott, s nem jutnak at rajta az enzimek! Na ez a csovezeses dolog is egy halal volt! Nagyon megszenvedte tesom, ledobbott magarol tobb mint 10 kilot! De utana legalabb mukodott egy darabig! Aztan a doki azt mondta, hogy majd ekkor meg ekkor kicsereli a csovet! Termeszetesen ez az idopont is eltolodott, es tesom mar eleg rosszul is volt, mivel a cso mar nem mukodott szerintem megfeleloen! Azota is meg huzodozik a dolog, mert kozben szerintem amiatt mert nem lett idoben kicserelve a cso, megint begyulladt a hasnyalmirigye es most megint csak szenved, az orvos szabadsagon, a kezunk megkotve................................. En valahogy ugy erzem, hogy nem igy kellene ezeknek a dolgoknak mennie!!! Nagyon-nagyon elkeserit az ocsem allapota! Mi nagyon jo testverek vagyunk, mindig is torodtunk egymassal, es nagyon megvisel ez az egesz, es foleg a tehetetlenseg! Utalom ha tehetetlen vagyok! Azert irtam be ebbe a topikba (most mar jo hosszura sikerult) mert szeretnem a tanacsotokat kerni, hogy hol talalhatnek neki egy jo orvost, aki ebben a temaban a toppon van, es tobb figyelmet szentel a betegeinek! Illetve orulnek, ha irnanak nekem olyanok, akik ebben a betegsegben szenvednek, s megjartak tesommal egyutt a poklot, s igy talan megoszthatjatok egymassal a tapasztalatokat, s segithetitek egymast a jovoben! Mar elfogadtuk, hogy egesz eleteben dietaznia kell, s nem ihat alkoholt, elfogadtuk, hogy egy ido utan cukorbeteg lesz! De azt nem fogadom el hogy ne tudjanak neki biztositani egy megfelelo eletminoseget!!!!! En ugy gondolom, ha lenne egy orvos, aki normalisan odafigyel ra, es idoben megteszi a lepeseket (vizsgalatok, csocsere, stb.) akkor fenntarthato lenne egy megfelelo eletminoseg! Mikor az elso csovet beraktak, ra egy-ket honapra, nagyon jol felerosodott, s minden rendben volt kb. fel evig. Utana mar nem funkcionalt megfeleloen a cso! Most megint nem tud enni semmit, folyamatosan fogy a tapszerek ellenere, amiket beletomunk, es allando fajdalmai vannak! Most mar befejezem, mert szerintem senki nem birja vegigolvasni ezt a levelet, olyan hosszu lett! Elnezest erte, de most nagyon zaklatott es elkeseredett vagyok! Mindenkinek szep napot, es jo egeszseget kivanok! Julia