cucurbia Creative Commons License 2005.02.01 0 0 126

De vannak leveleim,igaz tudtommal,ha egész évben tropusi klimában van,akkor lombtarto,ha a citromhoz,leánderhez hasonloan nevelik,télen hüvösben mint én,akkor télen lombhullato.Igy nyáron persze vannak levelei,most télen csak a csucsán látni a kezdeményeket.

Van sok Gran Canarián,a lányoknak szedtünk is a keritéseken kilogo virágokbol sokat:))Igaz ott csak sárgásfehér változatot láttam,pedig rengeteg szinárnyalat létezik.

Én piacon vettem annak idején lassan 10 éve is megvan a növényt.Első évben még nem tudtam,hogy télen érzékeny a vizre,igy aztán tavaszra a töve szétrohadt,de levágtam a tetejét,homokban két hét alatt megeredt,és azota ez a növény nőtt meg már három ágon lassan két méteresre.Az első évben összel jött egyszer virágszára,de akkor télen az a szár megfeketedett,és leszáradt,mellette normál hajtások jöttek,és azota nem is virágzott,igy a szinét sem tudom.De minden évben kiteszem a napra,nagyon jol érzi magát kint nyáron,sokat öntözve,tüzö napon.

Most ebből a képen láthato hybridböl vetettem magokat,nagyon megtetszett a katalogusban.

Előzmény: kutyu75 (123)