Igen,tavaly is nekem összel kezdett volna virágozni,akkor volt tele bimboval.Igaz 2003-ban kint tartottam a kertben a nyár folyamán felfutott a körtefára,és összel be kellett vinni teleltetésre,tele volt bimboval,de hát ugye a gyökerét hogy megbolygattam,mindet ledobta.Idén tavasszal kiültettem az üvegház talajába,nyár végére igy felfutott a tetőig,bár nyáron a melegben kicsit senyvedett ugy láttam.Mint mondtam szerintem a gázafütésben lehet valami bibi,mert tavaly mikor még szénfütés volt,volt hogy 0 fok is volt hajnalban bent,mégsem pusztultak el sem orchideák,sem egyéb növények(két érzékeny növényen kivül)Idén viszont amikor beindult a fütési szezon,szinte egyik hétröl a másikra dobálta le a legtöbb növény a levelét,és az orchideák is csak bimbot hoznak,majd nyilás nélkül lesárgulnak és leesnek.Ráadásul érdekes modon csak az idős levelek sárgulnak le,amiket frissen hoznak,azok egy ideig még zöldelnek.Pedig az elmult hetet kivéve hajnalban is 13-15 fok volt eddig.Szoval én ezt a gáznak tuladonitom,másnak nem tudom.Még szerencse hogy idén napos a tél,mert amikor nappal süt a nap,van 30 fok is bent.
Szoval én nem tudom,1983 ota nevelek növényeket,szénfűtéses üvegházban meg folisátorban is,idén van először gázfütésem,de idén fordul először is ez,hogy minden növény kopasz mint egy koro:(((
Igaz minden szár zöld,na de hol van ez a tavalyi meg az eddigi meg a nyári dszungelhez képest.Mindenesetre meglehetősen tanácstalan vagyok.
Megoldás mondjuk az lehetne,hogy radiátorral fütsek,no de ahho cirko kellene,azt pedig mivel nem a lakás mellett van a ház,és viz sincs idáig vezetve,meg fal sincs amire felszereljem...,szoval egyenlőre ugy néz ki lehetetlen.
Mombinhoz csak azt tudom mondani,hogy szerintem nem Spondias mombin amit lefotoztál.Magjára emlékszel még,milyen volt?
Nekem is volt mint irtam jo 10 évvel ezelőtt ilyen mangolevelű,de az S.cyethere volt.