Törölt nick Creative Commons License 2005.01.31 0 0 8
Kedves Zutymó nem titkolom a te írásod volt az egyik ok amiért kértem,a felvételem Mumu klubjába. Meglepett milyen kategórikusan írod: >minden, abortuszon átesett nő a többi abortuszon átesett nőt vígasztalja álszent módon, hogy "nem a te hibád..."< Nem elsősorban veled vitáznék,hanem inkább az ilyen jellegü véleménnyel.Könnyű lenne azt mondanom azért jelentheted ezt ki ilyen könnyen,mert veled ez soha sem fordulhatna elő. Pedig ez is komoly érv:)). Nőként mondom új életet a világra hozni csoda.Csoda ,de .... mi van akkor ha ez akaratom ellenére történik velem.Azaz mindent megtettem azért,hogy ne essek teherbe még is megtörténik és épp nincs munkám,nincs lakásom,nincs hátterem. Nem tisztességes nyomorba szülni 1 gyermeket épp a gyemekkel szemben nem. Nem tisztességes csak a nő nyakába varrni a döntés felelősségét,nem egyedül jött össze az a gyerek volt ott még valaki.1 férfi.Valahogy az ő felelőssége mindíg elvész. Hogyan is érzékeltessem .... Volt már 1 éjszakás kalandod? A férfiaknak szokott lenni.Mit szólnál,ha néhány hónap múla felbukkanna az anya és közölné gyermeked lesz? Mivel te vagy az apa felelősséggel tartozol, az életed már nem a tied stb. Nem rég beszélgettünk erről 1 másik topicon.Akkor is megállapítottam könnyebb annak ítélkezni aki nem volt igazán megpróbáltatás elé állítva. Nem hordtad a más cipőjét nem tudhatod milyen. Én voltam abortuszon,egészségügyin,de ez nem felmentés,mert az én családomban az sem szokás. Minden élet élet,akármilyen is.Én ezzel vitatkozom,közbe szúrnám csak akkor ha emberhez méltó. Tehát sajnos van ilyen irányú tapasztalatom is, és ott sok nővel beszéltem,mert ilyenkor a nők megnyílnak egymás előtt.Hát voltak ott olyan sorsok:14 éves kislány (olyan fejletlen volt mint egy 10 éves)akit 20 éves fiú csábított el.Legyen ő is anya? Hová rakja a gyermeket? Mert az nem kell senkinek. Olyan feleség akit a részeg férje tepert le,hát azt hiszem ez az anyaság megcsúfolása. Olyan fiatal lány akinek a párja,bejelentette inkább még sem válik a gyereket meg vetesse el . Lehet akad olyan aki fogamzásgátlás helyett alkalmazza az AB-t,de ez ritka.Ebben az estben megértem az ítélkezést.De talán még jobb is ha ilyen felelőtlen nők nem hoznak világra gyereket,mert ők talán nem is érdemlik meg azt,hogy édesanyák legyenek.Gondold el hány bántalmazott kisgyermek van és amiről tudunk csak a jéghegy csúcsa. Azok a nők akiknek lelkiismeret furdalásuk van azok nem érdemlik meg azt,hogy még te is követ dobj rájuk,a büntetésük épp a saját lelkiismeretük. A testem az enyém és a magzatom is mindaddig míg nem képes nélkülem önállóan élni. Mindaddig nem vitathatja el senki tőlem ezt a jogot amíg, nem képes átvenni a terheimet.Nem kényszeríthet senki arra,hogy áldozzam fel az életem addig amíg nem ad hálót. A hszt Nem személyeskedésként és nem csak Zutymónak írtam,csak ez így nekem közvetlenebb.
Előzmény: Törölt nick (4)