Ipiapacs Creative Commons License 2005.01.31 0 0 63

> És mi a helyzet a fitness-termek szaunáival?

Hát, én eddig ugyan csak két helyen voltam, de nem igazán vagyok oda értük.

Az egyik az a MOM Park fitness-termének szaunája, kicsi és zsúfolt. Tulajdonképpen az úszómedence szélére oda van állítva egy szaunakabin, mellette 2 szék, meg zuhanyfülke. Nem emlékszem, hogy ki van-e írva a fürdőruha kötelezősége, de benn mindenki úgy ült, egy-két részes fürdőruhában, + törülköző szorosan maguk köré csavarva, a kultúráltabbja a szauna padlóján hagyja a papucsát, az öntudatosabbak le sem veszik, úgy másznak a felső padra. A pofázás permanens. Aztán amikor kb. 15-en benn vagyunk már a kb. 6 személyes kabinban, akkor jön a nagyon izmos, nagyon egyszerű arcú, kopasz gyerek, és beáll a kályha mellé, majd elbutult vigyorral fél percenként felöntést végez, amit aztán végül ő sem bír. Kinn leülni aztán már nem nagyon lehet, csak az öltözőben jutottam helyhez. Egyszer voltam ott, soha többet.

A másik a Griff Hotel fitness-klubja, ott valamivel jobb a helyzet, jóval kevesebben vannak, de a szaunakultúra hasonló az előbb említetthez, arany smukkok, egyrészes fürdőruha, smink, stb. Mondjuk szegény leányzó elég szomorúan nézett ki, amikor elkezdett leolvadni róla a szemfesték... Meg a pezsgőfürdőből egyből bemásznak a vizes térdnadrágban a szaunába, papucsostól felülnek a padra, kellemesen csorog belőlük a víz mindefelé. Kinn viszont aránylag nyugodtan lehet pihenni, vannak nyugágyak az ejtőzéshez. Merülőmedence itt sincs, csak egy pár zuhany az előtérben, közös függönnyel eltakarva, s azt használják a pezsgőfürdőzők is. Aránylag olcsó, s hétköznap este 11-ig nyitva van. Ja, "fürdőruha használata kötelező!"... Ennek ellenére itt többször voltam, s mivel kevesen vannak, sokszor egyedül ültem benn.

Amiről tudok még, hogy például a Flamenco Fitness szaunája fürdőruhamentes, és külön van férfi-női kabin. Oda viszont elég húzós a beugró, nem tudok annyit fizetni érte.

Most tudtam meg, hogy a győri élményfürdő szaunája is fürdőruhás, a kehidakustányi viszont csak bizonyos időközökben, naponta 2-3 órát.

I

Előzmény: ujfelhasznalo (62)