Stoner Creative Commons License 2005.01.31 0 0 2828

Tigristomi!

Szia, hogy ne legyek udvariatlan!

Mindig elfelejtem..Kösz az újabb kimerítő levelet. Nem tudok semit hozzátenni. Elkeserítő az emberi butaság, de nem abban az értelemben, ahogyan átlagosan gondolják. Én, igaz, hogy nem éltem 100 évvel ezelőtt, de azt éppen mostanában olvastam, hogy akkoriban a rák ismeretlen fogalom volt. Azok, akik akkoriban születtek, átlagosan talán nem, de ritka esetekben sokkal tovább éltek elég hagyományos táplálkozás mellett. Bár többekkel beszéltem, és sokan pl. délelőtt nem esznek semmit. Teát isznak, vagy ilyesmi. A régi étkezési kultúra bizonyos tekintetben egészségesebb, mint a mostani. A felvágottak és egyé hulladékok tekintetében biztosan. Az antibiotikumok megítélése elég vegyes, de én hajlok arra, hogy káronak vegyem, annak ellenére, hogy a különböző rettegett kórokat azzal állítólag visszaszorították. De mint minden rossz esetében, ennél is gyakran csak később derül ki, hogy mi is voltaképpen. Ma már bizonyos, hogy a gombásodás, vagy a gombákra való erős érzékenység ezek számlájára irandó. Az immunrendszer tönkretétele is karöltve a védőoltásokkal. Szóval, mindent összevetve a statisztika a hosszabb életkorral jön, én viszont a negatívumok sorába beillesztem a depressziót, kóros elhízást, az anorxiát-bulímiát, pánikbetegséget, kóros fáradtságot, és az öngyilkosságok magas arányát. Mindez, kivéve a gazdasági visszaesést követő öngyilkossági hullámot, a korábbi időkben jobb volt élni. Több ember élt vidéken, kemény munkával, sok közös beszélgetéssel, igaz pletykálkodással is...De a levegő és víz tisztább volt és az értékek nem voltak ennyire összezavarva. Pl 100 évvel ezelőtt még tönkölyt is lehetett kapni, mivel nem is volt más. Ma  azárt drága mulatság. Ezt is hozzá kell venni az egészség kérdéséhez.

Előzmény: tigristomi (2826)