Kedves VChris!
Röviden összefoglalnám "home videos" pályafutásomat.Csak hogy fogalmad legyen mennyire vagyok "Márklár" a témában.Ez a "Márklár" haveri körben pejoratív értelmű, azt jelenti hogy "hülye" a témához.
Az első kamerám még olyan volt, hogy egy kb.5-méteres kábel csatlakozott a VHS (előtte Betamax) magnóhoz, és így helyhez kötve videóztam.A következő már hordozható magnóból és egy vállkamerából állt.Tehát, a magnó lógott az oldalamon
mint egy tarisznya, a kamera a vállamon.Ezután a '90-es évek elején megjelentek az
első kamkorderek. Na hála Isten gondoltam, végre nem kell annyit cipekedni. Vettem
egyet.Ez a masina 1.1kg volt. Videotáskába be vállra fel hajrá! De egy idő után ez is
nehézzé kezdett válni, kiránduláson fárasztó volt ciplelni. Ha nyilvános helyre mentünk mindig figyelni kellet nehogy lábakeljen, ha ott hagytuk az asztalon. Ekkor
született meg bennem az elhatározás, ha ez a gép elromlik csak ici-pici kamerám lesz. Mindig az övemen van, nem kell rá vigyázni mindig velem van.
Egyébként igazad van, komoly videozáshoz súlyosabb kamera kell, és a legjobb ha vállon van! (lásd, profi gépek!).De én ezen már túl vagyok!