PJ Proby Creative Commons License 2005.01.29 0 0 67
Részlet a kormány 2005. január 12-ei ülését követő sajtótájékoztatójáról, ahol Baráth Etele az NFT 2004. évi megvalósításáról, hazánk nettó pozíciójáról adott tájékoztatást:

LÁSZLÓ BOGLÁR: - Az európai uniós támogatások felhasználását illetően a Magyarországgal együtt csatlakozó országokkal összehasonlításban Magyarország mutatói a legkedvezőbbek . Többek között ezt tartalmazza az a pillanatkép, amelyet Baráth Etele miniszter úr a mai kormányülésen ismertetett a kormány tagjaival, elsősorban a Kohéziós Alapok felhasználására, illetve az első Nemzeti Fejlesztési Terv megvalósítására vonatkozóan.

CZIRJÁK IMRE (Magyar Nemzet): - A kormányszóvivő asszony azt mondta, hogy ezzel vezetők vagyunk az újonnan csatlakozott országok körében. Azt szeretném kérdezni, hogy a többi ország, milyen nettó pozícióval zárt? Gondolok itt például Lengyelországra és Csehországra, akik, ha jól tudom, közvetlen költségvetési támogatást is kaptak.

BARÁTH ETELE: …….ebből a szempontból ezt nem merném közvetlenül összehasonlítani Lengyelországgal.

LÁSZLÓ BOGLÁR: - Én se a nettó pozícióra mondtam.

CZIRJÁK IMRE (Magyar Nemzet): - Akkor mire mondta, kormányszóvivő asszony? 

LÁSZLÓ BOGLÁR: - A Kohéziós Alap felhasználására vonatkozóan.

Úgy tűnik, a kormányszóvivő sem ismeri a latin bölcsességet, hogy a hazugnak illik emlékezni. Rövid távú emlékezete cserben hagyta, a néhány perccel korábbi mondatát hazudtolta meg.