Stusának!
Először is a politikusok. Felvállaltak valamit, amit sokan nem tesznek. Döntéseket hoznak mások felhatalmazása alapján. Ez a pálya is, mint mindegyik, személyfüggő. A fórumos hozzászólásaim minősitik és tükrözik: hogyan állok a demagógiával, a megítélés nem az én dolgom.
Hozzászólásod, illetve felvetésed tökéletesen tükrözi, milyen lehetőségeim vannak. 1. Elkezdek propagandaszövegekkel felvértezve "vitatkozni". Nekem ez nem fekszik, mert ezeknek a fórumoknak pont az a lényege, hogy értelmes emberek, minél több információ birtokában reális véleményt mondanak környezetükről.
2. Tényszerű adatok, érvrendszer, információk átadásával megpróbálok tiszta helyzetet teremteni.
PL. az iskolaátalakítások: a mester úti 78 lakásos fiatalok házából senki nem íratta be (több éve) a gyermekét a Tallinba. A nyocvan máshová jelentkező gyerek szüleinek véleményét kell figyelembe vennem a döntésnél, vagy 11 tallinos elsős szüleiét? Ez most az ügy töredéknyi adatra épülő megközelítése.Az előerjesztés több mint 10 oldal volt. Nem a fórumra való. Meggyőződésem, hogy ezeknek az egyébként hozzéférhető információknak a beszerzése azoknak is a felelőssége, akik véleményt akarnak nyilvánítani. Persze az érzelmi megközelítés nem igényli a tényszerű tájékozódást.
Úgy gondolom sok ügy van aminek a kibeszélése nem bírja el az internetes beszélgetés korlátait. Ezért megyek el a talikra, ha lehet. Ahogy a kommunális adó visszavonása előtt bejelentkeztem a 15 éves szülinapra, pedig várható volt, hogy lesz egy-két kérdés.
Összegezve: nem érzem magam felhatalmazva arra, hogy egy-egy témában, ha nem olvastok nyilvánvaló és könnyen elérhető háttéranyagot én legyek az aki mindíg mindenkit "helyrerak".