Na ma reggel 6 fok volt az üvegházban.Remélem ez a -15 fok odakint hamar véget ér.De legalább nappal süt a nap,ez mindg nagyon jot tesz a bentieknek.
Szépek a képek.Jo is az ha látok ilyeneket.Lehet,hogy nekem is ilyen Lipo fajtám van?Tisztára ugyanolyan a levele,meg a virágállása,meg az egész habitusa,mint egy citromomnak,amit még anno szlovákok árultam Magyarországon grapfruitnak.:)
Ami a licsit illeti,kész agyrém az a növény.Évekig vetettem,és mindig az történt,hogy kihajtott két három levelet majd egyszer csak elkezdett kiszáradni függetlenül attol,hogy melegben vagy hüvösben tároltam.Aztán tavaly tavasszal vetettem megint és a magoncokbol 3 megmaradt.az egyiket az asztalon tartom az üvegházban relative melegben.Ez most eldobálta a leveleit,de a hajtása zöld,remélem tavasszal majd szépen kihajt.Egy másikat le tettem az üvegház talajára,bár féltem,hogy mivel ott mindig hidegebb van esetleg valami baja lesz mert ugy irják,hogy a licsi melegigényes növény.Hát láss csodát ez a növény megtartotta a leveleit,és szép zöld,még a friss rügyecskéi is zöldek,szerintem amint tavasszal kap egy kis meleglöketet szépen fog hajtani.Szoval ezek után mit mondjak erre a növényre???Mit mondhatnék a melegigényére?
Nem tudom,csak azért irtam le,hogy megosszam az ilyenkor az ember fejében lejátszodo dilemmákat.