Tengertánc
2005.01.28
|
|
0 0
2807
|
Kedves Vik!
Ebben a topikban nem akartam az otthonszülésről írni, hiszen nem ez a témája. Most is csak annyit szeretnék mondani, hogy senkit nem akarok semmire rábeszélni. Szültem már otthon is, kórházban is. Nem vagyok sem szemellenzős őrült, sem "hős". Az otthonszülés nem csodaszer. Igen, van veszélye is. Felelősségteljes, felnőtt gondolkodást kívánó döntés eredménye és nem egyszemélyes szeszély következménye. (Megjegyzem, ezt a döntést a családnak és az orvosnak közösen kell meghoznia.) A világ nem fekete és fehér. Az otthonszülés nem jó vagy rossz önmagában. És mivel jóval nagyobb súlyú döntésről van szó annál pl., hogy melyik iskolába járjon a gyerek, nagyon alaposan meg kell gondolni. (Azt azért ne felejtsük el, hogy a kórházi szülés sem csodaszer. Sajnos. Ugye, ez is lehet jó és rossz is...) Ebben a témában egyébként kevesen ismerik a tényeket. Általában csak véleményekről szoktak vitázni.
A magam részéről ezzel ebben a topikban befejeztem ezt a témát.
Még annyit: Sajnálom, hogy ilyen stílust használsz. Úgy gondolom, névtelenségünk még nem ok arra, hogy kivetkőzzünk önmagunkból. Neked hogy esne, ha valaki így beszélne veled??? |
|