cucurbia Creative Commons License 2005.01.28 0 0 38

Igen,bár én ortociddal,mert az nem éget még nagy töménységben sem.Sajna a Fundazol,Zineb meg hasonlo az éget,ha tuladagolják,igy azt nem használom.Eleve a magokat(persze ami nem tul kicsi)megáztatom ortocidban és utána is az első öntözés ortocidos vizzel van.(ez palántadőlés ellen petuniánál is bevált).Amikor vetek,akkor zárt plasztikegényben teszem,igy látom a gyökér vagy csirafejlődést és nem tudom sem kiszáritani sem tulöntözni.Vetésre tözeg és perlit keverékét használom,néha kis soderrel lazitva.És csak ha már kellően fejlett akkor ültetem földbe.De sajna még ,mint irtam igy is előfordul,hogy befülled-rohad,nem kell,vagy ahogy te is irtad,ugy mint most az annonáknál,kikel nek,aztán az első csiralevél után vagy lefonnyadnak,vagy lefekedednek,szoval mindenféle változatos tünetekkel pusztulnak a drága magoncok:((Mondjuk rögtön nem dobom ki mert előfordul(pl.a licsinél,longannál,vagy pl. a Cola magoncaimnál,hogy az elpusztult első hajtás után a magbol tavasszal-nyáron ujabb hajtást hozott,igy csak akkor dobom ki a csirát,ha már teljesen elrohadt,vagy fekete.

Az egészbe ugyis csak az a bosszanto,mikor 3-4 évig nevelsz egy növényt és amikor már nagy akkor pusztul el váratlanul,mint az néha előfordul:(

Előzmény: Twins (37)