Törölt nick
2005.01.28
|
|
0 0
2755
|
Az utóbbi években egy katasztrófa lett a kenyér minősége, mert néhányszor vettem a boltban kenyeret, de emberi fogyasztásra alkalmatlannak találom. (legalábbis az "alapkategória") A valamire is használhatóakból fél kiló kerül kb 200 Ft-ba. Nemigazán sírom vissza a hatvanas éveket, de gyerekkoromban meglehetősen jóféléket sütöttek, és nem is a legendás "háromhatvanas" kenyeret ettük, hanem a "kettőnegyvenes" barnát, ami nem a barnítótól volt barna, hanem csak úgy magától és simán elállt egy hétig. És ekkor nem az egészség volt a szempont, hanem a szegénység - ebből gondolom (naívan?), hogy a teljes kiőrlésnek is illene a legolcsóbbnak lenni. Gondolom kiderült, hogy nem vagyok valami fanatikus egészségmániás, de egy házimalmon már jóideje gondolkozom - volt is egy prospektusom, egy magyar ember gyárt ilyen malmokat .. néhány tízezerből egészen komoly szerkezetekhez lehet hozzájutni. Eddig magam próbáltam feljavítani a fehérlisztet korpával, magvakkal, néha teljes kiőrlésű liszttel, rozsliszttel, de hát ugyebár nem így az igazi... Nem is az egészségem miatt tenném, csak szeretek finomakat falni. |
Előzmény: Jablko (2752)
|
|