Laci Creative Commons License 1998.07.27 0 0 162
Na, elolvastalak.

Szóval most csak történelmi tényeket írtam le. Ezek nem legendák (mesterkélt mítoszok).

Péter apostol is azt írta a levelében (csak ha egy ember leveleként kezeled is, nem mint a Biblia részeként), hogy mi nem mesterkélt mítoszokat követve ismertettük meg veletek a Krisztust, hanem ott voltunk, láttuk, hallottuk, és azt mondtuk el nektek. (most nem idéztem, csak a lényeget vonatm ki).
Miért hazudott volna ő, miért hazudtak volna a többiek, mikor ilyen nagyszerű eszméket hirdettek közben.

De a lényeg, ami minden akadályt eltol az útból az Istennek az ereje, ha megérint. Akkor nincs mit logikázni, okoskodni, akkor megtörtént, megtapasztaltad, és kész!
Én is így voltam vele. Isten ereje tombolt a belsőmben, majd szét robantam, közben a fejemben meg volt egy rakás érv, ami Isten nemlété "bizonyította". De hát mit volt mit tenni, a tapasztalat nagyobb a téziseknél, rossz volt sokhelyen az axióma, rossz volt sokhelyen a logikai lánc.
És én sem hazudok neked. Miért tenném? Mivel lesz nekem jobb, ha egy hazugságot (amire egyébként feltettem az életemet, és azóta is remekül működik) próbálok beadni neked. Ez a hit. Nem tartassz elég megbízhatónak? Persze nem is simersz. De hát akkor is megtapasztaltam, megtapasztaltam (nem hogy láttam, saját magam megtapasztaltam!) csodákat. Nos? Hazudok? Miért tenném? Én csak jót akarok, a logikát alább Jozsó már ismertette.

Laci