Vik 23
2005.01.28
|
|
0 0
2741
|
Kedves Almácska! Én már 8 éve nem ettem húst, amikor a fiam született, ezért "roppant kis súllyal": 4 és fél kilósan jött a világra (amihez 60 centi hosszú volt). Utána a húga is ugyanilyen paraméterekkel született lány létére. Szóval nem hiszem, hogy a vegetariánus nők gyerekei kisebb súllyal születnek. Hogy lassabban gyarapodnak az megintcsak nem tűnik számomra valószínűnek abból kiindulva, hogy az én "pici" fiam már három hónaposan 7 és fél kiló volt és 76 centi (ami normális méret egy 1 éves gyereknek is). (Megjegyzem nem etettem tápszerekkel, nem attól volt ekkora, csak anyatejet kapott.) Most meg, 7 évesen másfél méter és 35 kiló, úgyhogy 12 éves gyerekre való ruhákat kell vennem neki. Az otthonszülésről annyit, hogy a jelenlegi (és szerintem a közeljövőbeli) magyarországi feltételek mellett felelőtlenségnek tartom. Vannak már jócskán olyan kórházak, amelyekben nagyon normális és barátságos körülmények között lehet szülni. A legtöbb meg úgyis azon múlik, hogy milyen orvost választasz. Én mindhárom gyerekemet a MÁV-kórházban szültem. Ott nagyon jók a feltételek. De a legszerencsésebb talán az orvosválasztásom volt: először is nő volt a szülészorvosom, másrészt olyan nő, aki maga is szült már, harmadrészt teljesen emberi volt. Szerintem nagyjából úgy viselkedett, mint egy nagyon jó dúla az otthoni szüléseknél: ott volt velem egész nap (mindegyik szülésem elég hosszú volt: 12-13 óra), nem nagyon avatkozott bele semmibe, kedves volt és megnyugtató. |
Előzmény: Jablko (2715)
|
|