Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2738

Kedves Tomi!

Nagyon jókat írsz. Nem akarsz könyvet kiadni?

Csak kiragadott részekre reagálnék:

pl. a gyógyszerek

Most, hogy átlátom, ÉN vagyok felelős az egészségemért és ezt az egészséges táplálkozással és harmonikus életvitellel érhetem el, egyre inkább elszomorít, hogy mások még mindig a gyógyszerek bűvöletében élnek. Persze nem az ő hibájuk, mert tényleg senkinek esze ágában sincs felvilágosítani őket, hogy milyen természetes és egyszerű módszerekkel kigyógyulhatnak a betegségekből.

Anyukámnak 45 évesen magas a vérnyomása. Megkérdezte az orvostól: most már mindig kell szednem a tablettát, vagy ha lemegy, akkor abbahagyhatom?

Mire a háziorvos méltatlankodva: MIT KÉPZEL? Hát most már ÉLETE VÉGÉIG szednie kell.... ("gyógyszermaffia" a javából!!!)

Még csak az kéne! Elmagyaráztam anyunak, hogy nagyon egyszerűen rendbehozhatja a vérnyomását:

- életmódváltoztatás: elhagyása, fogyás, erek "megújítása", állati termékek fogyasztásának visszafogása. Most dolgozik a "dolgon".

Kis lista Váradi Tibor könyvéből (Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai), melyet Dr. Kékes Ede, a Magyar Kardiológiai Társaság és a Magyar Hipertónia Társaság vezetőségi tagja állított össze.

"- kerülendő ételek:  a magas zsírtartalmú ételek, belsőségek, kolbász-, hurka- és szalámiféleségek, vaj, vajkrémek, szalonna, tepertő, tejföl, tejszín, tejszínhab, zsíros sajtok, zsíros túró, különféle cukros sütemények, édességek, fehér kenyér, fehér rizs, fagylaltok, szörpök, általában a magas cukortartalmú ételek, alkoholos italok, cukros üdítőitalok.

A cigaretta, feketekávé, fekete tea, a csokoládé és a kakaó mind-mind növelik a vérnyomást."

Mindha ez a lista nagyon hasonlítana a többség étkezési szokásaira, nem igaz? :(

Kínában régen akkor fizették az orvost, ha az emberek egészségesek voltak!!!!

Vezessük mi is ezt be! A gyógyszerosztogató orvosok korának legyen vége.

Anna

Előzmény: tigristomi (2737)