Cserfa Creative Commons License 1998.07.27 0 0 159
Kedves csülök és F.B. I. doktor!

Jézus kb. 3.5 évig tanította az apostolokat. Beszélt velük, sokszor együtt éltek. Aztán megmondta nekik, hogy sok dolgot (a 3.5 év után!) nem hordozhatnak el. Hogy elküldi a Szent Szellemet, hogy az juttassa eszükbe, miket mondott Jézus, hogy elvezesse őket minden igazságra.
Ha az apostolok szinte sehová sem jutottak a Szellem nélkül, hanem visszavedlettek pásztornak, Péter meg is tagadta háromszor az Urat, stb., akkor Ti hogyan gondoljátok, hogy nem 3.5 év alatt saját értelemből Szellem nélkül jogotok van ismeretre, esetleg kijelentésekre jutni? Ez igazságtalan elvárás!
És, ha nem műxik, akkor meg az Írással van a baj?
Dehogy!
Ne kívánjatok nagyobbak lenni az apostoloknál, ők is a Szellemtől vették az erőt, és a tanítványokban levő kenet az, amelyik mindent megtanít.

Csülök, neked már a Van isten … topicban is az volt az egyik fő problémád, Isten miért nem reagál úgy, ahogy neked jó lenne magad szerint. Legalábbis én vitáztam már Veled erről. És amennyiben Te egyéniség vagy Isten is az! Nem tudod megmozdítani. Nekünk kell hozzá térnünk, Ő nem fog sehová sem térni.

Az nem jelenti Isten nem létezését, hogy az emberek kísértgetik, próbálgatják, Ő meg hallgat. Sőt! Ő nem kísérthető, rejtőzködő, ha valakinek megmutatja magát, ha valakinek kijelentése van, az felettébb nagy jutalom, kegyelem, ajándék, stb. Jogtalan és teljesen reménytelen kételkedéssel ilyesmit elvárni! Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. A kérést meg hittel kell tenni, semmi kételkedéssel!
Éppen az a halál, hogy ez ember szelleme Istentől távol kerül. És az életre jutáshoz nem a kétség, hanem a hit visz. Kételkedő embereknek Isten semmit nem bizonyított! Soha! Hanem akinek van, annak adatik, akinek pedig nincs, az is elvétetik tőle, amije van, ő maga meg a külső sötétségre kerül.
Jobb a gyermeki lelkület, aki nem gondolkodik azon, mitől szól a rádió, holott gőze sincs az elektromágneses hullámokról, modulálásról, hangolásról. Mit kell kínlódni, hogy azt megértemé. Nekünk is jobb gyermeknek lenni, vagy báránynak. Hiszen ígéret, hogy MINDENT tudni fogunk! Aztán mire megy az ember a nagy kíváncsiságával! Hogy megérti, alig tud valamit, és ahogy nő a tudása, sokszorosan nő a felismert tudatlansága!
Jogtalan és teljesen reménytelen kételkedéssel ilyesmit elvárni! Én is kíváncsi vagyok, a biblia bíztat is, hogy kérjünk bölcsességet, Isten szemrehányás nélkül, készségesen ad! De hittel kell kérnünk! (Jakab levele).

Csülök, így reménytelen! Marad a Biblia tagadása egyetlen érvedként. Pedig a Te példád éppen bizonyság a Biblia igaz volta mellett, Veled csak az történik és úgy, ahogy meg van írva.

Én nem tudok így hozzászólni, csak éjjel, a MATÁV igen drága.
Tehát a többit éjjel ... (kenyainak is!)