Kedves Laci!
"Az történelmi tény, hogy élt itt a Földön egy olyan ember, akit úgy hívtak, hogy Jézus..."
Ezt így én még el is tudom hinni, ahogy írod, ez történelmi tény. De a többi számomra már csak legenda. Nem bizonyíték. Képzeld el, hogy én most összeülök egy pár száz emberrel, kitalálunk egy történetet, írunk róla egy könyvet, lehetôleg úgy, hogy jó nehéz legyen belekötni, hogy amikor már minden kötél szakad - mert ott vannak a logokus bizonyítékok, hogy a könyvben írt állítások nem lehetnek igazak - akkor azt még mindig lehessen mondani, hogy Isten útjai kiszámíthatatlanok.
A könyvben írtakat az elején pár ember elhiszi. 100 év múlva pár ezer ember. 2000 év múlva meg pár százmillió. Akkor már olyan nehéz bebízonyítani, hogy ez az egész nem így volt (holott, mint már mondtam, azt kell bebizonyitani, hogy valami van, vagy volt, nem azt, hogy nincs, vagy nem volt).
CSerfa! A fent leírtakban minden utalás valóságos személyekre vagy történtekre a véletlen műve!
"azért nem szeretem ezeket a logikai csatákat ... mert mindenre lehet valamit mondani, és így elhúzódik a végtelenségbe, ill. addig, amíg valaki meg nem únja"
Azért húzódik, mert mi logikázunk, ti meg nem. Igy nyilván húzódik. Logikusan gondolkodó emberek beszélgetnek nem logikusan gondolkodó emberekkel. Azt nem mondom, hogy egyik is helyes lenne, de az biztos, hogy nem kompatibilisek. Tehát HJM-nek igaza van, legjobb befejezni, ugyse megyünk semmire. De azért nekem még lenne mondanivalóm, aki unja, ne olvassa és ne szóljon hozzá.
Vége a második résznek.